Servisne informacije za utorak, 12.juli 2022.godine

Servisne informacije za utorak, 12.juli 2022.godine

186
0
SHARE

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje osam krivičnih djela. Dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima su dvije osobe zadobile povrede o čijem se stepenu ljekari nisu izjasnili. Javni red i mir je narušen pet puta.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Raincima Donjim u kojoj je pričinjena materijalna šteta, a povrijeđenih osoba nije bilo. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Nije bilo krivičnih djela.

Radarska kontrola za 12.07. 2022.:
08:00 – 09:00 sati – Kalesija Gornja

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 160 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe, tri dječaka i jedna djevojčica. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođene su dvije djevojčice i jedan dječak.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: – Vukovije Donje od piste lijeva strana, stadion, farma, Dukići, Sokolovići i Jukanovići, Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Brdo, Babina Luka i Kavgara, Rainci Donji od raskrsnice Rainci Gornji do Ciglane – Hrastovi, Tubići, Novo Naselje, Magistralni put do Prnjavora (Huremi) i Ulica Senada Požegića.

(NKP.ba)