PODIJELI

Jutros je u Kalesiji vedro i sunčano. Temperatura u 8 sati iznosila je 9 stepeni. Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C. 

Biometeorološke prilike su povoljne. Sunčano vrijeme i porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi. Poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su usljed malo hladnijeg jutra u unutrašnjosti, a sa odmicanjem dana opšta slika će se poboljšati u cijeloj zemlji. 

U protekla 24 sata, na području TK javni red i mir narušen je četiri puta, evidentirano je devet krivičnih djela, dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća. 

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 49 pregleda. 

Na UKC-u Tuzla rođeno je sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka. 

Smeće se danas odvozi iz naselja: Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Brdo, Babina Luka, Rainci Donji od raskrsnice u Raincima Gornjim do Ciglane – Hrastovi, Vukovije Donje – od Piste lijeva strana, Stadion, Farma, Dukići, Sokolovići, Jukanovići, Tubići, Novo Naselje, Magistralni put do Prnjavora Huremi i Ulica Senada Požegića.

Stanje na cestama 

Vozačima ovoga jutra skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle, kao i na mogućnost sitnijh odrona zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog redovnog servisiranja tunela 1.mart, na autoputu A-1 Zenica jug- Lašva, večeras od 20 sati do sutra (23.10.) do 06 sati za saobraćaj će biti zatvoren smjer Zenica jug- Lašva.

Na autoputu A-1 izvode se radovi na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od 2 km.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo u tunelu Karaula, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Sarajevo-Trnovo, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković i M-5 Lanište-Ključ.

Danas počinju radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac-Jablanica, zbog čega je u vremenu od 08 do 18 sati na snazi obustava saobraćaja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

(NKP.ba)

PODIJELI