Servisne informacije za utorak, 26.juli 2022.godine

Servisne informacije za utorak, 26.juli 2022.godine

398
0
SHARE

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje sedam krivičnih djela, od čega je jedno ubistvo u pokušaju. Dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede. Zabilježena su četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira.  

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nesreća u Vukovijama donjim u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira.

Radarska kontrola za utorak, 26.juli:

09 – 10 sati – Prnjavor

15-16 sati – Babajići – Tojšići   

Kalesijski vatrogasci su imali jednu interevenciju u Raincima Donjim, gdje je došlo do požara na uskladištenom sijenu. Intervencijom vatrogasaca spriječeno je širenje požara prema porodičnoj kući i pomoćnim objektima.  

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 91 pregled.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: – MZ Tojšići – Centar,  Tojšići Gornji do Hidana i žutog mosta kod  pijace, Dubnica Gornja do Bijeljevca, Memići – od rijeke Tavna, osnovna škola u Memićima do benziske pumpe Halilović, Šahbazi i Muratovići.

(NKP.ba)