“Sezona spasa” sa mladom ekipom dala prvi plod: Kalesijski odbojkaši upisali prvu...

“Sezona spasa” sa mladom ekipom dala prvi plod: Kalesijski odbojkaši upisali prvu pobjedu u sezoni 2015/2016

245
0
SHARE

Kalesijski odbojkaši su u subotu (28.novembra) u okviru osmog kola Superlige FBiH dočekali HOK Balegovac.
U sedmoj ovosezonskoj utakmici podmlađena ekipa Bosne je upisala i prvu pobjedu.

OK BOSNA KALESIJA 2015 2016 (5)

U sedmoj ovosezonskoj utakmici (utakmica prvog kola će biti naknadno odigrana), skoro u praznoj fiksulturnoj sali MSŠ Kalesija, Bosna je upisala prvu pobjedu protiv slabašne ekipe HOK Balegovac.

Podsjećamo, sezona 2015/2016 je proglašena “sezonom spasa”, jer je ovaj klub nakon 22 godine uspješnog rada početak ove sezone dočekao bez Uprave i predsjednika kluba.
“Pet do dvanaest” OK Bosna Kalesija je dobio predsjednika i Upravu, a odbojkaši su odlučili početi prvenstvo bez ikakvih priprema, uz odrađen samo jedan trening na kojem nisu prisustovali čak niti svi odbojkaši.

Domaćin je dosta bolje otvorio ovu utakmicu, te su i više nego zasluženo osvojili prvi set rezultatom 25:20.
Iako evidentno slabija ekipa, bez ijednog igrača koji bi napravio razliku u igri, gosti dosta bolje ulaze u drugi set, i od samoga početka imaju sigurnu rezultatsku prednost. Pri rezultatu 13:21 domaći odbojkaši ulaze u veliku seriju, te i ovaj set odlazi na njihovu stranu rezultatom 26:24.

U trećem setu igra Bosne se u potpunosti raspala, a najviše je zakazao servis, kada su gostima poklanjali lagane poene. Set je bez većih problema otišao na stranu gostiju rezultatom 25:17.
U četvrtom setu se osjetio i umor kod igrača Bosne, pa je trener pravio veliki broj izmjena kako bi zadržao svježinu u ekipi. Pri rezultatu 20:24 domaćin je uspio smanjiti na 23:24, ali u ključnom trenutku prave grešku i poklanjaju set gostima, koji su na taj način već osvojili jedna bod u Kalesiji.

Odlučujući peti set je bio dosta izjednačen. Kvalitet je bio na strani Bosne, ali se stekao dojam da je gostujuća ekipa fizički spremnija.
Bosna je imala prednost 4:1, ali u nastavku su gosti okrenuli rezultat na 8:10. Ipak, domaća ekipa je pokazala karakter u ključnim trenucima, i osvajaju ovaj set rezultatom 15:13.

Najbolji pojedinac u redovima Bosne je, očekivano, kapiten Jasmin Požegić. Odličnu igru je pružio i tehničar Semir Alić, a za razliku od prethodne utakmice servis je bio daleko bolji. Također, i prijem protivničkog servisa je bio dosta bolji, ali svakako da treba reći da je i i protivnik bio dosta slabiji.
Šansu za igru u ovoj utakmici su dobili svi igrači OK Bosna.

OK Bosna Kalesija – HOK Balegovac 3:2
(25:20, 26:24, 17:25, 23:25; 15:13)

OK Bosna Kalesija
Jasmin Požegić (kapiten), Alija Smajić (libero), Samir Aljić, Arnel Imamović, Semir Alić, Jasko Osmanović, Kenan Hasanović, Vehid Hasanović, Bakir Zulić, Ernit Subašić, Mirnes Vildić, Miralem Karić
Trener: Mensur Malović – Zlaja

— Svakako da ekipa Bosne može žaliti što u ovoj utakmici nisu osvojili 3 boda.
Bosna na svom kontu ima samo tri boda (uz osvojeni bod protiv OK Napredak), a svakako da naredne godine od ove ekipe možemo očekivati mnogo bolje partije.
Svakako raduje da trener Mensur Malović – Zlaja obavlja redovne treninge sa mlaidm odbojkašima, a intenzitet treninga će se povećati i u zimskoj pauzi.

 

.
(NKP.ba)