PODIJELI

U subotu (6. april) kalesijski drugoligaši Sloga i Bosna su igrali utakmice 19. kola.
Sloga je u Tojšićima dočekala ekipu iz Priluka, dok je kalesijska Bosna gostovala u Puračiću.

sloga tojsici 2013FK Sloga Tojšići – NK Priluk 2:0

Nakon tri kola u proljetnom dijelu prvenstva u kojima su upisali samo jedan bod, tojšićka Sloga je konačno stigla do pobjede.
Sloga je diktirtala tempo na terenu ali nisu uspjeli napraviti konkretne prilike pred golom gostiju. Prvo poluvrijeme je završilo bez golova, a u drugom poluvremenu Sloga je konačno uspjela pogoditi mrežu protivnika.

Senad Mujić je zbog povrede utakmicu počeo na klupi za rezerve, a upravo njegov ulazak u igri je pokrenuo Slogu u drugom poluvremenu.
Prvi gol je ipak bio greška igrača Priluka, koji nakon centaršuta Maida Šmigalovića pogađaju svoj gol za vodstvo Sloge. Tojšićani su nakon ovoga gola više brinuli za svoj gol te pokušavali kontranapadima ugroziti gol protivnika.
Tek u finišu utakmice Mujić koristi konfuziju u odbrani Priluka i pogađa za 2:0, što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Nakon 19 kola Sloga zauzima četvrtu poziciju sa 32 osovojena boda.

 

bosna - mladost puracicNK Mladost (P) – FK Bosna Kalesija 3:0

Kalesijska Bosna je odlično krenula u nastavku prvenstva Druge lige FBiH “Sjever”. Dvije pobjede na domaćem terenu protiv ekipa sa vrha tabele su pokazale da Bosna sa ovom ekipom može daleko više od trenutne 13. pozicije na tabeli, ali uprkos solidnoj igri u gostima ekipa iz Kalesije nije uspjela donijeti niti jedan bod u dvije gostujuće utakmice u proljetnom dijelu prvenstva.
Nakon što su prije dva kola poraženi u Prokosovićima sa 2:1, kalesijska Bosna je u 19. kolu u Puračiću poražena sa visokih 3:0.

FK Bosna Kalesija nakon 19. kola zauzima 13. poziciju.
Bosna se odlijepila od ekipa koje će naredne sezone ispasti u niži rang takmičenja, ali za bolji plasman na tabeli Bosna će morati donositi bodove sa gostujućih terena.

Tabela  nakon 19. kola Druge lige FBiH “Sjever”
tabela nakon 19 kola

(NKP kalesijski.com)

PODIJELI