PODIJELI

Radnici JP “Komunalac” Kalesija danas su bili angažovani na demontaži skele koja je za Novu godinu bila na Trgu šehida u centru Kalesije kao muzička bina.

Dok ne centar Kalesije zatrpan smećem, na ulicama i trotoarima snijeg i led, nečijom odlukom uposlenici “Komunalca” rade neke druge stvari.

Za proslavu Nove godine je izdvojeno 20.000 KM iz budžeta Općine (novac svih građana – tako su ga ranije zvali oni koji sada sa njim upravljaju!)
Ukoliko nisu mogli dogovoriti da uz iznajmljenu skelu ide i montaža i demontaža, onda to ide u prilog sve prisutnijij tezi da su nesposobni. Ili, postavlja se pitanje, čija je “muzička bina”, pa vlasnici iste se ne usuđuju doći i u vlastitoj režiji istu vratiti odakle je i dovučena na Trg šehida u centru Kalesije?!

Šta drugo reći i poručiti osim – Ostavite radnike Javnog preduzeća KOMUNALAC da rade svoj posao, ili barem da se ne mrznu!

  • —- Zanimljivu informaciju u vezi “muzičke bine” smo dobili danas u toku dana, pa ukoliko se ispostavi tačnom – o ovoj temi NKP.BA će ponovo pisati!

(NKP.ba)

PODIJELI