PODIJELI

U cilju realizacije programa „Promocija tehničke kulture i razvoja ekoloških inovacija kod
mladih“, Udruženje građana „EKO-ZELENI“ Kalesija, u saradnji sa JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, raspisalo je natječaj za najbolji projekt – aplikaciju za učenike osnovnih i srednjih škola općine Kalesija o temi „Tehnička kultura i ekološke inovacije“.


Tim povodom, u srijedu, 9. decembra 2020. godine, u kalesijskoj biblioteci održana je i Smotra tehničke kulture, na kojoj je izvršene dodjela nagrada najboljim učenicima.

Prof. dr. Muhamed Omerović, predsjednih „Eko-Zelenih“ Kalesija i Tuzlanskog kantona, rekao je da je cilj eko-natječaja edukacija u oblasti tehničke kulture, promocija tehničke kulture i ekoloških inovacija mladih.

Nešto više o samim radovima na smotri je govorio prof. Adem Karić, jedna od članova Komisije za ocjenjivanje radova.

– Na raspisani natječaj pristigao je jedan eksperiment, dvije aplikacije i šest modela. Eksperiment se odnosio na pročišćavanje vode. Zadovoljni smo prispjelim radovima, kazao nam je Adem Karić.

Magistar Milan Cvijetinović, predsjednik Komisje za ocjenjivanje radova, je kazao da je smotra organizirana na najbolji mogući, na izvrstan način.

Učenici su i sami predstavili svoje radove. Knjige, diplome i novčane nagrade učesnicima i nagrađenim učenicima uručio je prof. dr. Muhamed Omerović.

Nagrađeni su sljedeći učenici: Dženet Hasanović (MSŠ Kalesija – veterinarski tehničar, mentor Muhamed Omerović), Amila Jusufović (MSŠ Kalesija – gimnazija, mentoric Selmira Smajić), Adnan Mehanivić (MSŠ Kalesija – mašinski tehničar, mentor Semir Hasanović), Mustafa Pašalić (OŠ Kalesija, mentor Amra Pašalić), Avdić Elma (OŠ Memići, mentor Mirzet Alić), Ahmet Jahić (OŠ Memići, mentor Mirzet Alić), Haris Halilović (OŠ Kalesija, mentor Mirzet Alić), te Lejla Fejzić i Arnela Spahić ( obje iz OŠ Kalesija, mentor Samka Spahić).


(NKP.ba)

PODIJELI