Spektakl u Tojšićima o kojem će se dugo pričati: Pogledajte atmosferu prelijepe...

Spektakl u Tojšićima o kojem će se dugo pričati: Pogledajte atmosferu prelijepe košarkaške noći, večeras finalne utakmice

1663
0
SHARE

Tojšići su ovoga vikenda domačini jednog spektakularnog događaja, koji će se, sasvim sigurno prepričavati generacijama.
Jučer je počeo košarkaški turnir, koji je okupio legende košarke sa ovih područja, veterane i članove AKOL-a (prve i jedine amaterske košarkaške lige u BiH), kao i talentovane kadete sa područja Kalesije i Tuzle.

BANG TURNIR 012

Organizator turnira je neformalna grupa građana iz Tojšića “BANG BANG”, na čelu sa Asimom Paščanovićem – Pars, nekadašnjim košarkaškim reprezentativcem Turske, koji se nedavno vratio u rodne Tojšiće.

Nakon mnogih projekata značajnih za lokalnu zajednicu, poput postavljanja ulične rasvjete, momci iz udruženja „Bang“ su odlučili pripremiti veliki turnir.
Na turnir su se odazvali brojni košarkaški veterani, uz veliki odziv ljubitelja sporta i druženja iz Tojšića, sa područja cijele općine Kalesija, ali i šire.

Ekipa BANG i AKOL sa autoricom knjige "Rušimo predrasude"
Ekipa BANG i AKOL sa autoricom knjige “Rušimo predrasude”

Druženje je bilo i humanitarnog karaktera, pa je tako na centru igrališta u večernjem terminu prije odigravanja zadnje utakmice prvog dana turnira, promovisana i knjiga RUŠIMO PREDRASUDE,a utorice Emine Mujanović, djevojčice koja je oboljela od teške bolesti.

U prvoj utakmici u kategoriji kadeta igrali su Bang Basket Tojšići i Bosna Kalesija. U neizvjesnoj utakmici u finišu kadeti kalesijske Bosne su bili bolji i pobijedili domaćine.
Oni danas u finalu igrat protiv kadeta iz KK Sloboda Tuzla jer su oni izbori finale pobjedom nad vršnjacima iz Živinica.

U kategoriji veterana sastali su se Milenium Živinice i KK Tuzla. Tuzlaci su bili bolji i sutra u finalnoj utakmici igraju protiv najboljih igrača iz amaterske košarkake lige BiH (AKOL) koji su u posljednjoj utakmici savladali veterane Bang iz Tojšića.
Utakmica predstavnika AKOL-a i veterana BANG, koju čine prijatelji Asima Parsa, je bila “šlag na tortu” prvog dana turnira, a u utakmici su uživali svi prisutni.
Na kraju utakmice nešto mlađi članovi AKOL-a su savladali nekadašnje košarkaške asove.

BANG TURNIR 0005

  • Turnir se nastavlja danas (nedjelja, 28.augusta) od 18.00 sati.
    Na rasporedu su finalne utakmice u kadetskoj u veteranskoj konkurenciji.
    Organizatori i za večeras najavljuju pravi spektakl, te pozivaju sve ljubitelje sporta na BNANG BANT turnir.

(NKP.ba)