Sutra veliki lokalni derbi Bosne i Sloge, “Gazija” i “Cincara”: Uprava Bosne...

Sutra veliki lokalni derbi Bosne i Sloge, “Gazija” i “Cincara”: Uprava Bosne sve učinila kako bi travnjak bio spreman za utakmicu (FOTO)

284
0
SHARE
Gradski stadion Kalesija pred lokalni derbi

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Gradski stadion Kalesija pred lokalni derbi
Gradski stadion Kalesija pred lokalni derbi

Nakon duge zimske pauze proljetni dio prvenstva Druge lige FBiH “Sjever” je trebao biti nastavljen proteklog vikenda, ali su sve utakmica 16. kola odgođene za srijedu (20. mart).
Odmah na startu drugog dijela sezone ljubitelji fudbala iz općine Kalesija imaju priliku pogledati lokalani derbi Bosne i Sloge.
Utakmica se igra u srijedu (20. mart) na Gradskom stadionu u Kalesiji sa početkom u 14.30h.

Sloga u nastavak prvenstva ulazi sa ambicijama za osvanje prvog mjesta u ligi, koje vodi u Prvu ligu FBiH, dok u kalesijskoj Bosni na proljeće žele pobjeći iz donjeg dijela tabele.
Oba kluba su ozbiljno radila u pripremnom periodu, a bilo bi nezahvalno prognozirati pobjednika ovoga duela.
Favorit je svakako ekipa iz Tojšića, koja je pored velike bodovne zalihe u odnosu na kalesijski klub dovela i nekoliko pojačanja u svoje redove. I domaćin ovoga meča se pojačao u pauzi, a najjači adut Bosne je svakako domaći teren.

Pozivamo sve ljubitelje fudbala iz općine Kalesija da dođu na ovaj praznik fudbala u Kalesiji.
Zanimljivo će biti i na tribinama Gradskog stadiona, a navijači oba kluba, popularne “Gazije” i “Cincari”, će i ovoga puta dati poseban štimung ovoj utakmici.

Dan uoči utakmice (utorak), članovi Uprave FK Bosna Kalesija su boravili na travnjaku Gradskog stadiona Kalesija i vršili posljednje pripreme pred utakmicu.
Stadion u Kalesiji već godinama ima problem nakon kišnih padavina, pa čak i tokom ljetnih dana, a iako je proteklih dana intenzivno rađeno na pripremi za ovu utakmicu, zbog snježnih i kišnih padavina travnjak nije u najboljem stanju.

NKP kalesijski.com Vam donosi fotografije Gradskog stadiona Kalesija dan uoči velikog loklanog derbija

(NKP kalesijski.com)