PODIJELI

U četvrtak (10.maja) Lovačko društvo SPREČA Kalesija je organizovao svečano druženje na kojem su dodjeljena priznanja i odlikovanja istaknutim članovima prema Statutu i Pravilniku ovog društva.

Predsjednik LP Spreča, Enver Kurtić, je istakao rezultate rada za protekli period, te prezentirao rezultate sa Skupštine društva održane 28.04.2018.godine, koje su prisutni delegati jednoglasno podržali i ocijenili visokom ocjenom.

Takođe rezultati ovog lovačkog društva su podržani na Skupštini Saveza lovačkih društava TK, gdje LD Spreča važi za jedno od najboljih udruženja u svim elementima lovstva.

Podsjećamo, u novembru 2017.godine su provedeni izbori u lovačkom društvu na kojima je ponovo za predsjednika izabran Enver Kurtić.
Interesantno je napomenuti da su određena lica, koji i nisu članovi lovačkog društva, pokušali da svojim nečasnim i neistinitim, u određenoj mjeri i kriminalnim aktivnostima, naprave razdor u lovačkom društvu “Spreča“ Kalesija kako bi postavili sebi podobne osobe na čelo društva sa kojima bi mogli manipulisati.

Skupština lovačkog društva na čelu sa predsjednikom se jednoglasno ograđuje od svih političkih uticaja prema ovom udruženju, a sami rezultati rada i uslovi u lovištu kojem gazduje LD Spreča demantuju sve nečasne radnje i postupke te izjave pojedinih medija.

LD SPREČA za naredni period se prioritetno odlučio za zaštitu i uzgoj divljači te izvršavanje svih postavljenih zadataka vezanih za lovstvo, a naročito kada je u pitanju sigurnost ljudi, divljači, imovine i podizanje međuljudskih odnosa na još veći stepen.

(NKP.ba)

PODIJELI