PODIJELI

U januaru ove godine na NKP.ba smo pisali o talentovanom mladom fudbaleru Amaru Hamidoviću, koji trenira u FK Bosna Kalesija pod mentorstvom Sadika Osmanovića. FK Željezničar je 12-godišnjeg Amara pozvao u svoju akademiju na sedmodnevnu probu, a Amar je iskoristio svoju priliku i dokazao se stručnom štabu.

Dvanaestogodišnji Amar Hamidović je ove sedmice iz kalesijske Bosne prešao u redove Željezničara iz Sarajeva.

Prema riječima Sadika Osmanovića, trenera omladinskog pogona u FK Bosna Kalesija, Hamidović je zadovoljio na probi i ponuđen mu je nastavak karijere u sarajevskom premijerligašu.

„Amar Hamidović je u januaru ove godine bio na probi i Haris Alihodžić, direktor Omladinske škole Željezničara, nas je obavijestio da je klub zaintersovan za saradnju sa ovim mladim, ali veoma talentovanim, igračem. On je u pratnji roditelja već u Sarajevu, gdje će nastaviti sa radom i fudbalskim razvojem. Drago mi je da su u Željezničaru prepoznali naš rad sa djecom i nadam se da će Amarovim stopama krenuti još neki dječaci iz našeg kluba“, rekao je Osmanović.

Amar Hamidović je rođen 2007.godine u Međeđi, a u Bosni iz Kalesije je trenirao od 2016.godine.

Osmanović još dodaje da su u Željezničaru zainteresovani za još neke mlade igrače iz kalesijske Bosne i da bi uskloro na probu mogli otići Benjamin Križevac, Adnan Glogić, Amar Hadžić i Amar Mehanović.

(NKP.ba)

PODIJELI