PODIJELI
Prvi poraz za juniore FK Bosna Kalesija u sezoni 2012./2013.
Prvi poraz za juniore FK Bosna Kalesija u sezoni 2012./2013.
Prvi poraz za juniore FK Bosna Kalesija u sezoni 2012./2013.

U nedjelju (14. april 2013.) na stadiona “Ada” u Tojšićima igrao se lokalni derbi juniorskih ekipa FK Sloga Tojšići i FK Bosna Kalesija.
Juniorska ekipa iz Kalesije zauzima prvu poziciju u omladinskoj ligi TK, i važili su za favorita u ovoj utakmica. Da u derbi utakmicama pozicije na tabeli ne znače mnogo potvrdila je i ova utakmica, u kojoj su juniori iz Tojšića upisali minimalnu ali zasluženu pobjedu rezultatom 1:0.

Bila je to izuzetno kvalitetna ali i tvrda utakmica bez mnogo prilika za gol. Sloga je do vodstva došla nakon jedne neopreznosti igrača Bosne, kada je Senad Mušanović pogodio za  1:0, ispostaviće se kasnije i konačan rezultat utakmice.
U drugom poluvremenu gosti iz Kalesije su napadali ali bez izrazitih prilika, dok se Sloga odlučila braniti oslanjajući se na kontra napade, a iz jednog takvog su pred kraj meča mogli i povesti sa 2.0.

Obje selekcije raspolažu sa igračima na koje najozbiljnije računaju i u seniroskim ekipama Sloge i Bosne.
Treba napomenuti da je ovo prvi poraz kalesijske Bosne u sezoni 2012./2013. (uz poraz za zelenim stolom u prvoj utakmici koja se trebala naknadno odigrati).
Inače, na ovoj utakmici svoj trenerski debi na klupi juniora Sloge je imao i Mensur Šmigalović, koji je prije vodio kadete ovoga kluba.

FK Sloga Tojšići (juniori) – FK Bosna Kalesija (juniori) 1:0

Igrački kadar  juniora FK Sloga Tojšići:
Korajac Mumin, Imamović Ademir, Ramić Sanel, Bukvar Mirza, Sinanović Adis, Zulfic Vahid, Musić Hasan, Bajrić Amir, Užičanin Hasan, Mešić Eldar, Mušanovic Senad, Salihović Fadil, Kadrić Irhad, Imšić Ismet, Mesšić Elvin, Bećirović Miralem, Kuralić Salih, Mešanovic Armin, Šmigalovic Esmin, Alibašić Osman
Trener: Mensur Šmigalović

Igrački kadar juniora FK Bosna Kalesija:
Muamer Bukvar, Adis Hajdukalić, Jakub Makalić, Enver Čamdžić, Senaid Suljkanović, Edin Osmanović, Emir Osmanović, Amer Kehonjić, Sead Kulović, Mirel Ibrahimović i Suad Suljkanović
Anel Alibašić, Denis Hasanović, Samir Omerović, Senad Hasanović, Sevludin Husejnović
Trener: Jasmin Bećirović

 

(NKP kalesijski.com)

PODIJELI