PODIJELI

Škola mladih talenata Bosne i Hercegovine već šest godina radi na promciji bh. nogometa i talentovanih igrača u sklopu organizacije CHILDREN UNCHAINED EV, sa sjedištem u Njemačkoj gdje direktor Elvis Hodzić i kordinatori u Bosni i Hercegovini Šefik Imamović, Asmir Omerović, i Almir Hukić (treneri sa UEFA licencama raznim diplomama nogometnih trendova) vrše kontinuitet aktivnosti organizacije i učešće na elitnim turnirima u Europi, s ciljem rušenja barijera i predrasuda o kvalitetu naših dječaka koji posjeduju talenat i kapacitete da postanu vrhunski igrači.

– Suvišno je pričati već godinama važnost projekta kroz realizaciju samih aktivnosti kako u našoj državi tako i u NJemačkoj.

– Svake godine kroz javni poziv klubovima,roditeljima želimo da ukažemo na razvoj talentovani igrača i načina razvoja talenta i njihovih kapaciteta.

– Proteklog vikenda Talenti su ponovo ostvarili izuzetan rezultat u konkurenciji 35 klubova iz 16 država Evrope što dovoljno govori o samoj jačini turnira.
SMTBiH zauzeo je deveto mjesto ispred ekipa kao što su Galatasaray, Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund i mnoge druge poznate ekipe.

Ekipu su činili dječaci sa područja Tuzlanskog kantona: Kalesija, Živinice, Gračanica, Tuzla.

Ekipa SMTBiH na osam mečeva je upisala pet pobjeda, remi i dva poraza.

Spisak igrača SMTBiH : Amer Bešić, Edin Ćivić, Hamza Redžić, Mahir Bešić, Hasan Okanović(kapiten), Hazim Okić, Ajdin Mujić, Mahir Nasić, Ervin Muratović, Emir Hasinović, Sanel Aljić, Muhamed Smajić i Riad Avdić.

Stručni štab: Elvis Hodžić, Šefik Imamović, Asmir Omerović i Almir Hukić.

 

(Sportske/ NKP.ba)

PODIJELI