Turski Kasimpaša želi golgetera iz Kalesije: Mersudin Ahmetović već duže vremena na...

Turski Kasimpaša želi golgetera iz Kalesije: Mersudin Ahmetović već duže vremena na radaru kluba iz Turske

320
0
SHARE

mersudin ahmetovicc

Tuzlanska Sloboda je apsolutni hit jesenjeg dijela prvenstva BH Telekom Premijer lige BiH 2015/2016.
Iako su u dosadašnjih dvanaest utakmica postigli “samo” 14 golova, Sloboda je na vrhu tabele sa 25 osvojenih bodova.
Pored Husrefa Musemića, stručnjaka koji je za veoma kratak period napravio veoma jaku i kompaktnu ekipu, svakako da najveće zasluge pripadaju prvom golgeteru ekipe, Kalesijcu Mersudinu Ahmetoviću.

Ahmetović je učestovao u više od polovine postignutih golova Slobode, a sa pet golova na svom kontu se nalazi na trećoj poziciji liste strijelaca, a do sada je ubilježio i dvije asistencije.
Mnogi smatraju da je Ahmetović u ovom trenutku najbolji napadač u bh. Premijer ligi, i sigurno jedan od najdominantnijih igrača u ligi, čemu je sigurno doprinijeo i šestogodišnji boravak u Rusiji i Kazahstanu, u ligama gdje se igrači fizički daleko spreminiji.

U 11. kolu Sloboda je slavila u Zvorniku. Iako nije postigao gol, Ahmetović je upisao asistenciju kod izjednačujućeg gola svoje ekipe, a na izuzetno teškom terenu je dominirao u skok igri na obje strane terena, ali i odličnim kretnjama ostavljao puno prostora za svoje saigrače.

avaz sport 20.10.2015.

Kako je objavio list “Sport”, Mersudina Ahmetovića je sa tribina stadiona u Zvorniku gledao trener turskog ligaša Kasimpaša, koji je bio u društvu proslavljenog napadača Slobode Merseda Mesketa Kovačevića, koji je i sam pet godina nastupa u Turskoj.

Za Kasimpašu je proteklih godina nastupalo nekoliko fudbalera iz BiH, a prije dvije godine za ovu ekipu je igrao i donedavni reprezentativac Senijad Ibričić.

“Ahmetović je već duži period na radaru ovog turskog ligaša. Turci su dobro upoznati sa njegovim igračkim potencijalom i golgeterskim sposobnostima. Šteta je što je onako težak teren onemogužio Ahmetovića da se pokaže u pravom izdanju. Bez obzira na sve viđeno, on i dalje ostaje u igri za prelazak u ovaj klub. Njihov trener mi je rekao da je zadovoljan njegovim kretanjem, izraženim osjećajem za dolazak u gol šansu, borbenošću… Velika je vjerovatnoća da će njihovi stručnjaci još jednom, vrlo brzo, doći da se uvjere u njegov kvalite… Nadam se da će tada travnjak biti mnogo bolji, i da će Ahmetović tada pokazati pravu golgetersku sposobnost” – rekao je Kovačević za “Sport”.

Kalesijac Mersudin Ahmetović svoj golgeterski učinak može popraviti već u subotu kada će Sloboda na Tušnju dočekati Travnik, ekipu sa jendom od najslabijih odbrana u Premijer ligi BiH.

 

— Pogledajte golove Mersudina Ahmetovića u dresu Slobode sezoni 2015/2016 …


.
(NKP.ba)