PODIJELI

Wizz Air aviokompanija danas je najavila otvaranje nove rute iz Tuzle u Malme koja će početi 31. maja, a kako su najavili najniža cijena karte na ovoj ruti će biti 54 KM.

wizzair Tuzla - MalmeLetovi će biti organizirani dva puta sedmično, ponedeljkom i petkom, a Wizz Air očekuje da preveze preko 30.000 putnika u prvih 12 mjeseci.

Dodavajući BiH rastućoj mreži ruta, Wizz Air sada operira preko 260 ruta u 31 državi i pruža sigurnost zračnih operacija milionima svojih putnika, veoma niske cijene i prijateljski odnos pružanja usluga svojim klijentima.

“Wizzair je presretan da može objaviti građanima BiH novu destinaciju iz Tuzle, koji će po prvi put imati pristup niskim tarifima putovanja. Ovo je početak novog poglavlja u historiji avijacije BiH. Tijesno radeći na lansiranju naše prve niskotarifne rute iz BiH s našim partnerom aerodromom Tuzla, potvrđujemo našu uvjerenost u mogućnosti Tuzlanske regije da privuče turizam i da generira veoma potreban niskotarifni vid zračnog prometa”, naveo je generalni direktor J.P. ”Međunarodni aerodrom Tuzla” Enver Jukanović.

Pomoćnik ministra za saobraćaj u Vladi TK Nenad Lukanović je istakao opredjeljenost Ministarstva trgovine, turizma i sobraćaja odnosno Vlade Tuzlanskog kantona da stvori neophodne pretpostavke za nesmetano funkcioniranje aerodrome jer je razvoj ”Međunarodnog aerodroma Tuzla” jedan od strateških ciljeva Vlade Tuzlanskog kantona, saopćili su iz TK.

(Fena/ NKP kalesijski.com)

PODIJELI