Tužna povorka sa 136 identifikovanih posmrtnih ostataka žrtava genocida 9. jula kreće...

Tužna povorka sa 136 identifikovanih posmrtnih ostataka žrtava genocida 9. jula kreće iz Visokog

87
0
SHARE

dzenaza(4)

Organizacioni odbor za obilježavanje 20. godišnjice genocida u Srebrenici obavijestio je sve građane Bosne i Hercegovine i sve zainteresovane, koji žele ispratiti tabute sa 136 identifikovanih posmrtnih ostataka žrtava genocida, koji će 11. jula 2015. godine biti pokopani u Memorijalnom centru u Potočarima, da će prijevoz tabuta krenuti 09. jula 2015. godine u 9 sati iz Visokog, prenosi novinska agencija Patria.

Protokol ispraćaja je sljedeći:

09:00 Polazak kamiona iz Visokog
09:30 Zaustavljanje kamiona u Vogošći
10:35 Zaustavljanje kamiona ispred zgrade Predsjedništva BiH
11:00 Zaustavljanje kamiona ispred Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva
11:15 Zaustavljanje kamiona pored pijace Markale
15:00 Dolazak autobusa u Srebrenicu – Potočare

– Također, obavještavamo građane da će dženaza namaz za 136 identifikovanih žrtava genocida početi u 13:00 sati 11. jula 1995. godine, prvo klanjanjem podne i ikindija namaza, a onda i dženaze namaza. Molimo sve one koji ove godine planiraju prisustvovati ovom tužnom, za sve nas najpotresnijem danu, da na dostojanstven način ispratimo naše najmilije i da ne dozvolimo da bilo ko bude ispred naših žrtava – saopćeno je iz Organizacionog odbora.

Kako bi sve aktivnosti koje su planirane i završili i pokazali da dostojanstveno bez obzira na bol koji nose u sebi, Organizacioni odbor moli sve da dolazak u Memorijalni centar 11. jula planiraju u ranim jutarnjim satima, te da se u potpunosti drži protokola koji su uspostavili članovi Organzacionog odbora, policija i redari.

(NKP.ba)