PODIJELI
  • Nova epizoda dokumentarnog TV serijala posvećana je Kalesiji i njenim ljudima. Centralna priča je o povratniku iz dijaspore Suad Bešliću, kojem lokalni moćnik nije dao da napravi fabriku u rodnom mjestu. Napravio je u susjednim Živinicama i sada ide političku borbu za načelnika Kalesije.
    OBAVEZNO GLEDANJE!

Centralna priča u novoj epizodi dokumentarnog TV serijala „Nacionalna klasa“ priča je o Suadu Bešliću, povratniku iz Njemačke, koji razvija vrlo uspješno svoj privatni biznis u BiH. U Njemačku je otišao tokom rata kao teško ranjeni borac Armije BiH i tamo se školovao za mašinskog kontruktora.

Nakon uspješnog razvoja karijere u Njemačkoj, vraća se u rodnu BiH, gdje pokreće fabriku za proizvodnju vatrogasnih vozila svjetske klase.

U „Nacionalnoj klasi“ Bešlić pojašnjava svoj životni put, ali otvoreno govori o poblemima sa kojim se suočio u zemlji punoj korupcije i bahatnosti lokalnih vlasti, te zašto se opredjelio da na predstojeće lokalne izbore bude kandidat za načelnika Kalesije.

U epizodi posvećenoj Kalesiji imamo i priču o najstarijoj privatnoj kovačnici u BiH, koju drži porodica Bešić već četri generacije, te priču o izvornoj muzici ali i kulturi u Kalesiji.

U emisiji govore: Suad Bešlić, novinar Haris Halilović, vatrogasac Zijad Puzić, direktor BKC „Alija Izetbegović“ Fahrudin Sinanović i porodica Bešić.

Ko-autor i moderator je Tarik Karačić, dok je epizodu režirao Jasmin Duraković. Producent serijala je DEPO Sarajevo.

Emisiju možete od sutra uveče u 21h gledati i na TV stanici CTV BiH.

(DEPO/ NKP.ba)

PODIJELI