PODIJELI

mladi fudbaleri sloga - respect7.decembra 2013. godine pisali smo o mladim fudbalerima iz općine Kalesija koji će u januaru 2014. godine učestvovati na prestižnom malonogometnom turniru u Njemačkoj, zajedno sa ekipama kao što su Bayern Munchen, Schalke 04, Stuttgart, Fiorentina, Luzern, Millwal (Engleska), Hajduk Split, Mariboror…

“Internationales U13 Hallenturnier in Mundenrkingen” se igra uz veoma zanimljiva pravila. Utakmice ovoga turnira traju od 10 do 12 minuta, igraju 5+1 igrač sa ograđenim igralištem (bez auta), a igra se po sistemu svako sa svakim.
Na ovom turniru, koji ima veliku tradiciju, učestvovali su danas veoma poznaati fudbaleri, kao sto su Marko Marin, Marko Reus, Tomas Muller i drugi.

Podsjećemo da mladi fudbaleri iz općine Kalesija učestvuju na turniru zahvaljujući Elvisu Hodžiću iz Tojšića, koji duže vremena živi i radi u Njemačkoj. Ekipa se sastoji od igrača iz FK Sloga Tojšići i ŠF Respect Kalesija, a na turniru će učestovati pod imenom “Škola mladih talenata BiH”.

turnir njemacka

Predvođeni trojicom mladih trenera; Mensur Šmigalović, Adem Požegić i Said Šmigalović, omladinci u Njemačku putuju 8. januara.

Spisak igrača “Škola mladih talenata BiH”
1. Ahmed Musić
2. Emrah Hodžić
3. Aldin Hodžić
4. Kenan Dropić
5. Adin Smajić
6. Ismail Majdančić
7. Mehdin Saračević
8. Amel Mujkić
9. Šahbaz Imamović
10. Ajdin Majdančić
11. Anes Malčinović
12. Enver Brđanović
13. Ahmet Omerović
14. Rijad Mulahamzić
15. Ibro Požegić

Kalesijci će inače nastupiti u grupi “D”, sa ekipama; Bayern Munchen (Njemačka), Fiorentina (Italia), FDS Suomi (Finska), Erne FC Schlins (Austrija) i SV Ringingen (Njemačka).

turnir njemacka(NKP.ba)

PODIJELI