U akciju izgradnje kuće za četiri maloljetna brata iz Kalesije se uključilo...

U akciju izgradnje kuće za četiri maloljetna brata iz Kalesije se uključilo federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica

678
0
SHARE

U saradnji sa Centrom za socijalni rad Kalesija a na inicijativu Udruženja „H.O. Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus“ (MFS-EMMAUS) početkom 2016. godine pokrenuta je akcija izgradnje porodične kuće za 4 malodobna brata Valjevac u Vukovijama Donjim, općina Kalesija.

Radi se o četiri brata, Elmedinu, Elvedinu, Sejfi i Hamidu koji su 2006. godine ostali bez oca a 2009. godine i bez roditeljskog staranja nakon oduzimanja starateljstva majci koja je u više navrata zanemarivala svoje roditeljske obaveze prema djeci.

 

Federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica se uključilo u ovu akciju, te će nakon dogovora sa predstavnicima EMMAUS-a uplatiti 5.000 KM.
Ova informacija potvrđena je za naš poral iz kabineta ministra Edina Ramića.

Ministar Edin Ramić je do sada u više navrata pokazao solidarnost kada su i pitanju akcije pomoći sa ugroženim kategorijama stanovništva, naročito kada je u pitanju povratnička kategorija stanovništva u manjem bh. entitetu, ali i druge akcije na području cijele BiH koje za cilj imaju rješavanje stambenog pitanja.

— Više informacija o cijeloj akciji, kao i o načinu kako pomoći ovu humanitarnu akciju možete saznati na linku OVDJE.

Počela izgradnja kuće za četiri maloljetna brata Valjevac u kalesijskom naselju Vukovije Donje

 

braca valjevac AKCIJA IZGRADNJE KUCE 001

(NKP.ba)