U Kalesiji promocija knjige “Prvi osmijeh islama” Sanele Fazlić

U Kalesiji promocija knjige “Prvi osmijeh islama” Sanele Fazlić

461
0
SHARE
  • Kulturnom centru „Alija Izetbegović“ u Kalesiji  29. decembra 2017. godine u 18 sati bit će održana promocija knjige „Prvi osmijeh islama“ autorice Sanele Fazlić.
    O knjizi će govoriti hfz. Nedim Botić, prof, mr. sci. Jasna Hadžiselimović, Dženana Imširović i Nađa Dizdarević, prenosi INS.

Sanela (Jusuf) Fazlić rođena je 17. 03. 1996. godine u Tuzli, gdje je završila Srednju medicinsku školu smjer, farmaceutski tehničar. Trenutno studira na Medicinskom fakultetu, odsjek zdravstvenih studija.

„Prvi osmijeh islama“ je Sanelin prvijenac, u kojeg je utkala svoje misli, promišljanja i iskustva. U nastavku možete pročitati odlomak iz recenzije mr. Jasne Hadžiselimović.

„Sanela je mlada vjernica, muslimanka. Vjerovatno kao i mnogi, od roditelja je naslijedila farz namaza, ahlak i tradiciju. Potom je čitala Kur’an, izvukla ajete i naslonila ih na svakodnevnicu. Svakodnevnica ima jednu odrednicu. Ta odrednica je trenutak omeđen vremenom. Vrijeme posmatra drugačije. Crta ga u trenutku, ali ga i razvlači u ovozemaljsko, onozemaljsko i vječno“, kazala je Hadžiselimović.

(NKP.ba)