PODIJELI

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

KK Bosna Kalesija, novi kadetiNakon zimske pauze mladi košarkaši iz Kalesije će narednog vikenda  nastaviti  takmičarsku sezonu u okviru Regionalne košarkaške lige TK.
U nedjelju mladi košarkaši iz Kalesije putuju u Kladanj.

Pioniri KK Bosna Kalesija će imati odličnu priliku da drugi dio sezone otvore pobjedom protiv vršnjaka iz Kladnja, koji su u prvom dijelu sezone zauzeli lošiju poziciju na tabeli od njih.
Kadeti iz Kalesije igraju protiv najbolje ekipe TK u kategoriji kadeta, koja je uz omjer 9 pobjeda i samo jedna poraza prvi dio sezone završila na prvoj poziciji, ispred Milleniuma, Magica, Slobode, Bosne…

Juniori KK Bosna Kalesija ovoga vikenda neće igrati svoju utakmicu, jer je juniorska ekipa iz Kladnja isključena iz lige u prvom dijelu sezone.

Iza nas je odlična polusezona, a pripreme za drugi dio sezone smo odradili u skladu sa uslovima. Ledena sala  nam nije bila saveznik u proteklom periodu, ali ovi dječaci vole ovaj sport. Uvjeren sam da ćemo i u nastavku sezone igrati dobro“ – rekao je za NKP kalesijski.com trener KK Bosna, Jasmin Tupković.

Mladim košarkašima iz Kalesije želimo mnogo sportske sreće i uspjeha u nastavku prvenstva, a NKP kalesijski.com će i u nastavku sezone pratiti KK Bosna Kalesija.

 

(NKP kalesijski.com)

PODIJELI