PODIJELI

Tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija „Kalesijsko ljeto“, koju organizuje Bosanski kulturni centar „Alija Izetbegović“ Kalesija, počinje u petak, 19. jula u 20:00 sati. Organizator se, kao i svaki put do sada, potrudio da obezbijedi bogat i šarolik kulturno-zabavni program. Tako će ovogodišnje „Kalesijsko ljeto“ početi kulturno-zabavnim sadržajem nazvanim „Mladi za mlade“, a priliku da se predstave publici imat će članovi nedavno osnovane NVO Trik Kalesija, zatim Mreža mladih Medžlisa islamske zajednice Kalesija sa svojim horom, te kalesijski bend Akustiko, mlada pjesnikinja Melisa Brkić, Sead Đedović i drugi. Program će se izvesti na otvorenom, na Trgu šehida – plato ispred BKC-a, a u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika u sali BKC-a.

kljeto

Osim spomenutog, glavni sadržaji „Kalesijskog ljeta 2019“ su i:

– Promocija knjige „Sretna žena“, Alme Taletović , u saradnji sa udruženjem Snaga nezavisne žene (26. 07. 2019. godine u 18:00 sati – Gradska biblioteka)

– Večer saza sa Safetom Bećirovićem (27. 07. 2019. godine u 20:00 – Trg šehida, plato ispred BKC-a)

– Zaigrajmo i zapjevajmo – večer narodne pjesme i igre sa Nedžidom Nasupović (03. 08. 2019. godine u 20:00 sati – Trg šehida, plato ispred BKC-a)

– Bajramska akademija – nastupa Hor Rejjan  (10. 08. 2019. godine u 19:30 – Trg šehida, plato ispred BKC-a)

– Večer folklora – večer narodne igre sa KUD Biser Tojšići, KUD Skoplje, KUD Petnjica,…

Generalni pokrovitelj manifestacije je Oćpina kalesija i općinski načelnik, a ulaz na sve sadržaje je besplatan.

(NKP.ba)

PODIJELI