U Sloveniji pao snijeg, u BiH se očekuju pljuskovi

U Sloveniji pao snijeg, u BiH se očekuju pljuskovi

172
0
SHARE

snijeg u martuTalas zahlađenja zahvatio je Sloveniju, gdje je pao snijeg. U našoj zemlji očekuju se grmljavina i pljuskovi.

Na Kredarici ispod slovenskog vrha Triglav, temperatura zraka pala je na 1°C i počeo je padati snijeg. U drugim dijelovima Slovenije temperature se kreću oko 15 stepeni.

Zahlađenje je zahvatilo i zapadni dio Hrvatske. Grmljavinske nestabilnosti bile su lokalnog karaktera i zabilježene su u unutrašnjosti zemlje, na sjevernom Jadranu, Gorskom kotaru i Lici, te zadarskom području, a temperature su padale i do 10 stepeni.

U Bosni i Hercegovini od 21. augusta očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom u istočnim i sjeveroistočnim područjima. Temperature će se kretati od 12 stepeni do 23 stepena, a na jugu Hercegovine i do 34 stepena.

Narednih dana, 22. i 23. augusta, očekuje se sunčano i umjereno oblačno vrijeme, sa lokalnim pljuskovima u Hercegovini, istočnom, središnjem i zapadnom dijelu Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a temperature će se kretati od 11 do 32 stepena, na jugu Hercegovine i do 34 stepena.

(klix.ba/ NKP.BA)