U subotu u Kalesiji utakmice odbojkaša i odbojkašica: “Gazije” najavile povrtatak na...

U subotu u Kalesiji utakmice odbojkaša i odbojkašica: “Gazije” najavile povrtatak na tribine

118
0
SHARE

ZOK BOSNA UOK BIHAC (1)

U okviru petog kola odbojkaške Premijer lige BiH za žene ŽOK Bosna Kalesija će u subotu u 18.00 sati ugostiti OK Gacko.

Od deset ekipa u elitnom razredu bh. odbojke odbojkašice iz Kalesije zauzimaju osmu poziciju nakon četiri utakmice. Bosna za sada na svom kontu ima 3 boda, i to jedan bod sa gsotovanja u Bijeljini, i dva boda koja su osvojile kalesijske odbojkašice protiv ekipe iz Bihaća.

Nakon što su na startu sezone igrale protiv slabijih protivnika, odbojkašice iz Kalesije su imale tri izuzetno teške utakmice, u kojima su upisale poraze rezultatom 3:0. Kod prvaka u Brčkom niti jedna ekipa ove godine ne može računati na bodove, a ligaški poraz su upisale i u Banja Luci. Između ove dvije utakmice Bosna je igrala i Kup FBiH, kada su poražene od Tuzlafarma na domaćem terenu.

OK Gacko je sigurno kvalitetnija ekipa od svih protiv kojih je do sada igrala Bosna na domaćem terenu, i sigurno da će ova utakmica biti pravi test za domaće odbojkašice. Iako je nerealno očekivati pobjedu u ovoj utakmici, utakmica može poslužiti za dodatno ugrijavanje ekipe pred veoma važne ligaške utakmice.
Gacko je u dosadašnjem dijelu sezone upisao četiri pobjede.
TABELA zok BOSNA 4.KOLO

zok bosna - gorazde navijaci 4

— ŽOK Bosna Kalesija je na svojoj premijeri pred domaćom publikom u elitnom razredu bh. odbojke imala veliku podršku ljubitelja odbojke.
Ono što svakako može da raduje za utakmicu protiv Gacka jeste i povratak navijačke grupe “Gazije” na tribine.
Podsjećamo, upravo su navijači bili jedan od faktora koji uticao plasman ŽOK Bosna Kalesija u Premijer ligu BiH prošle sezone, što je često isticao i trener Rašid Tubić.

Kako su potvrdili za NKP.ba, “Gazije” će organizovano i u većem broju doći na ovu utakmicu, i pružiti veliku podršku odbojkašicama iz Kalesije tokom cijele utakmice, bez obzira na konačan rezultat.


ŽOK Bosna Kalesija – OK Gacko

Fiskulturna sala MSŠ Kalesija
Subota (7.11.2015.) u 18.00 sati

Svakako da će podrška kalesijskim odbojkašicama mnogo značiti, a ovo je i odlilna prilika da ljubitelje odbojke iz Kalesije na djelu vide jendu od najboljih ženskih odbojkaških ekipa u BiH.

ok bosna ok odzak 11.10.2015. 01

U 14.00 sati u fiskulturnoj sali MSŠ Kalesija će igrati i muški odbojkaški klub Bosna Kalesija.
Oni će u okviru petog kola dočekati OK Sloboda Tuzla.

U prethodne tri utakmice Bosna je upisala poraze, uz jedan osvojen bod na domaćem terenu, dok je utakmica prvog kola prolongirana na raniji zahtjev kalesijskog kluba.

Podsjećamo, za OK Bosna u sezoni 2015/2016 nastupaju mladi igrači, koji su u trenažnom procesu tek nekoliko sedmica i u prethodnim sezonama nisu igrali prvenstvene utakmice.

OK Bosna Kalesija – OK Sloboda Tuzla
Fiskulturna sala MSŠ Kalesija
Subota (07.11.2015.) u 16.00 sati

.
(NKP.ba)