U Tuzli preminula žena zaražena koronavirusom

U Tuzli preminula žena zaražena koronavirusom

2453
0
SHARE

U Klinici za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli danas je preminula ženska osoba kojoj je bila potvrđena zaraza koronavirusom, saznaje Klix.ba.

Riječ je o pacijentici koja je bila na bolničkom liječenju u Medicinskom istitutu Bayer, poznat kao Centar za srce.
Smrt pacijenice u Tuzli za Klix.ba potvrdili su iz Kriznog štaba Tuzlanskog kantona, iz kojeg je navedeno da je jutros kod pacijentice nastupila iznenadna srčana smrt, a koja je usko povezana sa njenom primarnom dijagnozom.

Kako saznajemo, 73-godišnja ženska osoba u Centru za srce u Tuzli bila je podvrgnuta operativnom zahvatu 19. marta ove godine, a u subotu joj je potvrđena zaraza koronavirusom.

Riječ je o pacijentici koja je s područja Brčko distrikta, ali je po epidemiološkim parametrima bila označena kao osoba koja je zaražena u Tuzli.

Kako su nam kazali iz Kriznog štaba TK, pacijentica je u Medicinski institut Bayer kao hitan slučaj hospitalizirana prije dvije sedmice.

“Njeno stanje je zahtijevalo hitnu medicinsku intervenciju. Zbog prisutnih komorbiditeta oporavak pacijentice se produžio te je jutros nastupila iznenadna srčana smrt, koja je usko povezana sa njenom primarnom dijagnozom. Kod pacijentice je dokazano prisustvo koronavirusa”, precizirali su za Klix.ba iz Kriznog štaba TK.

Ona je jučer iz Centra za srce prevezena u izolatorij Klinike za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli gdje je jutros preminula.

U Bosni i Hercegovini dosad je preminulo devet osoba kod kojih je bila potvrđena zaraza koronavirusom.

(NKP.ba)