U utorak, 6. septembra, u 18,00 sati, promocija knjige „Ubijeni i protjerani“...

U utorak, 6. septembra, u 18,00 sati, promocija knjige „Ubijeni i protjerani“ prof. dr. Seada Selimovića

542
0
SHARE

U okviru manifestacije „Dani Povelje 2022“, koju organiziraju JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija i BZK Preporod Kalesija, u utorak, 6. Septembra, sa početkom u 18,00 sati, održat će se promocija nove knjige prof. dr. Seada Selimoviuća „Ubijeni i protjerani“. Knjiga govori o promjeni etničke strukture stanovništva Bosanskog podrinja u periodu od 1991. do  2013. godine pod uticajem rata protiv Bosne i Hercegovine.

Osim autoraa, o knjizi će govoriti i prof. dr. Senaid Hadžić, prof. dr. Izet Šabotić i mr. Jasmin Jajčević, a moderator je Fahrudin Sinanović.

Prof. dr. Sead Selimović rođen je 1963. Godine u Babinoj Luci, općina Kalesija. Magistrirao je i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Tuzli. Vanredni je profesor Odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta u Tuzli od 2013. godine. Objavio je na desetine stručnih i naučnih radova. Autor je izložbi, član redakcije časopisa za historiju Saznanja, časopisa Arhivska praksa i Historijska misao.  Aktuelni je voditelj Odsjeka za historiju.

Do sada je objavio knjige „Pedeset godina Arhiva u Tuzli: (1954-2004)“,“ Tuzlanski kraj 1851. – 1991. Demografske i socijalne promjene“, Kultura i tradicija u Bosni i Hercegovini. Višemilenijski kontinuitet“, „Sto petnaest godina Gimnazije ”Meša Selimović” u Tuzli“…

(NKP.ba)