Udruženja iz Kalesije i Osmaka: Puna podrška ministru Ramiću, njegov doprinos povratnicima...

Udruženja iz Kalesije i Osmaka: Puna podrška ministru Ramiću, njegov doprinos povratnicima je jedna od najsvjetlijih tačaka

256
0
SHARE

Posljednjih dana svjedoci smo bezobzirne medijske kampanje koja se putem “Dnevnog avaza” vodi s ciljem pokušaja diskreditacije federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Edina Ramića, u čemu se ne biraju sredstva.

Ministar Edin Ramić kao odgovoran političar i funkcioner, sa evidentnim rezultatima svog rada na terenu, dokazao je da može javnosti pružiti odgovore na sve optužbe kojima je izložen, tako da se time ne želimo puno baviti, navodi se u saopštenju nekoliko udruženja sa područja općina Kalesija i Osmaci.

“Ali, kao predstavnici prognaničkih i stradalničkih udruženja sa područja općina Kalesija i Osmaci, područja gdje su Bošnjaci pretrpjeli velike žrtve i pružili ogromni doprinos u odbrani od velikosrpske agresije, posebno smo osjetljivi na poteze nekih bošnjačkih političara kojima se zanemaruju činjenice vezane za agresiju zarad nekih drugih ličnih ili stranačkih ciljeva” stoji u saopštenju.

Kako navode predstavnici udruženja u svom saopštenju, svima je dobro poznato da je povod za kampanju protiv ministra Ramića bilo njegovo protivljenje imenovanju u upravu BH Telecoma Svetlane Cenić, nekadašnje savjetnice ratnog zločinca Jovana Tintora, sada kadra Radončićevog SBB-a.

“Smatramo da su ovakvi potezi nedopustivi za političare koji pretenduju da predstavljaju Bošnjake, takvi političari i stranke koje vode nemaju šta tražiti kod svih onih koji imaju osjećaj za žrtve protekle agresije na Bosnu i Hercegovinu. Istvremeno, naglašavamo da pružamo punu podršku ministru Edinu Ramiću u njegovom daljem radu, smatramo da je njegov doprinos stvaranju što boljih uslova za povratničku populaciju jedna od svjetlijih tačaka postdejtonske Bosne i Hercegovine” navodi se u pomenutom saopštenju.

Saopštenje potpisuju Udruženje porodica zarobljenih i nestalih lica općine Kalesija 1992, Udruženje logoraša Kalesija, BZK Preporod Osmaci i Udruženje progranika Gornja Spreča Kalesija.

(NKP.ba)