Uposlenici Doma zdravlja Sapna ponovo se obrukali, vrijeđali majku preminulog mladića iz...

Uposlenici Doma zdravlja Sapna ponovo se obrukali, vrijeđali majku preminulog mladića iz Nezuka

2299
0
SHARE

Javnost u Bosni i Hercegovini šokirana je iznenadnom smrću 26-godišnjeg mladića na panonskim jezerima u Tuzli. Pisali smo o tragičnoj smrti Sabita Zehića iz Nezuka u općini Sapna.

Dan poslije, 23.7.2022. klanjana je dženaza nastradalom mladiću kojoj su prisustvovali mnogobrojni prijatelji i rodbina koji su se oprostili od nastradalog mladića.

Porodici Zehić i mnogobrojnoj rodbini nije bilo lagano pokopati mladića, sina jedinca Sabita od majke Nihade i oca Smaila. Zaslužni za neugodnost u najtežim mogućim momentima za jednu porodicu i majku su ovaj put nažalost uposlenici Doma zdravlja Sapna.

Kako saznaje portal Zvornicki.ba, nakon dženaze desila se neugodna situacija u porodici. Nakon poziva, Hitna pomoć nije htjela doći u porodičnu kuću po majku preminulog mladića Sabita koja je ostala u besvijesnom stanju. Potresnu priču sa čitateljima portala Crna-Hronika podijelila je Suada Brđak, sestra od majke nastradalog mladića koja je portal Crna Hronika Info ispričala:

Dana 23.07.2022 klanjana je dženaza mom sestriću Sabitu Zehiću. Nakon dženaze moja sestra Nihada Zehić je ostala u besvijesnom stanju. Pozvali smo Hitnu pomoć iz Sapne, javili su se na telefon i rekli da ne može niko doći jer može naići neko sa težim slučajem. Mislim da nema težeg slučaja nego kad majka izgubi svog sina jedinca.

Nakon telefonskog razgovora automobilom smo je dovezli do Doma zdravlja u Sapni. Pokušala sam da uđem da objasnim doktoru da je moja sestra u toku dana već primila 4 injekcije za smirenje, i da objasnim šta i u kakvom stanju se nalazi jer je u nesvijesti.

Oni mi nisu htjeli da kažu gdje je doktor i bila sam istjerana iz Hitne pomoći – tvrdi Suada Brđak za portal Crna-Hronika.

Dok je ona ležala, ja sam lepezom mahala da dodje do zraka jer je bilo previše toplo ali ona i dalje leži u besvijesnom stanju. Nakon dužeg vremena, došao je neki doktor kojem ne znam ime i prezime i rekao im da urade EKG. On je uzeo instrumente i bacio ih na krevet i visokim i bahatim tonom rekao da neće da radi EKG dok ja ne izađem ili će u suprotnom zvati policiju. Nisam htjela da idem dalje u svađu jer mi je bio bitan sestrin život. Izašla sam napolje jecajući i moleći Boga samo da mi se sestra probudi živa i zdrava. Čekajući vani na temperaturi od 40 stepeni jedan od medicinara, više se ne sjećam ni koji mi je rekao “vozite je odavde, ona je neuropsihijatrijski slučaj i nemoj više da je dovozite ovdje”.

Ostala sam u šoku.

Zamislite kakav je osjećaj kada vam tako neko kaže a pogotovo majci koja je spustila svog sina jedinca u mezar prije 30 minuta. Uzela sam njenu uputnicu plakajući i vraćajući se sa sestrom i njenom boli.

Moram sam sa vama podijeliti njihovo ponašanje, rad, pristup, ljubaznost. Ličilo je kao da smo dovezli neku životinju a sigurna sam da bi se prema životinjama bolje ophodili nego prema nekom čovjeku jer ovo je dno dna našeg društva. Mnoštvo građana je ogorčeno na njihov postupak, i ranije postupke, ali niko ne smije da se suprotstavi jer znaju da moraju kad tad doći do njih.

Ja vam se obraćam u nadi da ćete nešto preduzeti u vezi ovog sramnog slučaja u našoj općini. Ja sam spremna ovaj slučaj proslijediti i do radio stanica, televizije kako kantonalne tako i državne, a uz sve to spremna sam da prijavim i državnim vlastima, načelniku Opštine Sapne i vijećnicima. Da svi znaju šta nam rade medicinari odnosno dio medicinskog osoblja, te kako se ponašaju prema ljudima koji traže da im se ukaže medicinska pomoć.” – tvrdi Suada Brđak za portal Crna-Hronika.

Ovo nije prvi slučaj sramotnog ponašanja ljekara u Sapni, podsjećamo na slučaj saobraćajne nesreće koji se dogodio porodici Džafić prije dvije godine, i to kod sam entiteske granice kada je mladić iz Zvornika smrtno stradao. Hitna pomoć iz Sapne odbila je izaći na lice mjesta jer se radilo o nesreći koja se dogodila na teritoriju drugog entiteta iako su od mjesta nesreće bili udaljeni oko kilometar.

Podsjećamo da je tada smrtno stradao Elvis Džafić i da je nakon doživljene saobraćajne nesreće bio živ, ali da je izumro dok su službenici Hitne pomoći iz Zvornika stigli na lice mjesta u Šetićima kod Sapne.

Ovo je zaista sramotno za bilo koju zdravstvenu ustanovu jer su uposlenici ovih ustanova tu zaposleni zbog građana, a ne građani zbog njih.

(Zvornicki.ba/ NKP.ba)