PODIJELI

14. februara 2020. godine nakon jacije-namaza organizovan prijem za predstavnika firme “Rile promet”, vakife musafirhane u zgradi Medžlisa Islamske zajednice Kalesija.

Firma “Rile promet” iz Memića opremila je musafirhanu (prostoriju za prijem gostiju) Medžlisa IZ Kalesija neophodnim invertarom. Tim povodom, u znak zahvalnosti, upriličen je prijem za vakife. Refik Musić – Rile, zbog obaveza nije bio u mogućnosti prisustvovati prijemu, te je ispred firme “Rile promet” gost Medžlisa IZ Kalesija bio Adnan Lupić, tehnički rukovodilac u kompaniji “Rile promet”.

Rukovodioci službi Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, glavni imam Enver ef. Alić i predsjednik Ibrahim Aljić, zahvalili su se vakifima musafirhane na njihovom hajratu, te su u svojim govorima kazali da je pomoć vakifa u opremanju prostorije za prijem gostiju od izuzetnog značaja. Zahvaljujući vakifima Medžlis IZ Kalesija dobio je multifunkcionalnu opremljenu musafirhanu u kojoj se održavaju sjednice, radni sastanci, kao i druženja i prijem gostiju.

Na kraju prijema predstavniku firme “Rile promet” uručena je zahvalnica i prigodan poklon.

MIZ Kalesija
(NKP.ba)

PODIJELI