PODIJELI

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” je jučer, 02.04.2018.godine, uručilo prvu periku 12-godišnjoj djevojčici koja se liječi na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Klinike za dječje bolesti UKC-a Tuzla, a danas su uzeli i mjere za drugu periku koja će se praviti za drugu7-godišnju djevojčicu koja se liječi na istom odjeljenju.

Prošlomjesečna akcija šišanja i doniranja kose koju je Udruženje održalo u Bingo City Centru već je urodila plodom.

Tuzlanski kanton je pokazao da želi i hoće pružiti podršku djeci oboljeloj od raka na ovoj akciji, gdje je prikupljenavelika količina kose za perike. Doprinos građana u kosi je za rezultat imao izradu ove dvije perike za djevojčice saTuzlanskog kantona, a u narednom periodu će ostatak kose biti utrošen u izradu perika za djevojčice širom Bosne i Hercegovine.

Već narednog vikenda, u nedjelju 15.04.2018.godine, Udruženje organizuje i sljedeću u nizu akcija šišanja idoniranja kose, ovaj put u Bihaću. Stoga, pozivamo sve građane iz Bihaća i okoline, kojiimaju 30cm dužine kose, te nefarbanu kosu, da dođu i daju svoj doprinos osmijesima djece kojo jje to najpotrebnije.


(NKP.ba)

PODIJELI