Uskoro KK Bosna BANG: Hoće li Kalesija uskoro dobiti seniorski košarkaški klub,...

Uskoro KK Bosna BANG: Hoće li Kalesija uskoro dobiti seniorski košarkaški klub, i bolje uslove za mlade košarkaše?!

847
0
SHARE

Nakon brojnih realizovanih projekata u rodnim Tojšićima, nekadašnji košarkaški reprezentativac Asim (Paščanović) Pars je organizovao dvodnevni košarkaški turnir koji je oduševio sve građane Kalesije,a vijest je odjeknula u cijeloj BiH, ali i u Turskoj.

Nakon ovoga Pars je pred sebe postavio cilj formiranje košarkaškog kluba BANG u Kalesiji, a pored njega u ovaj projekat su uključene i legende tuzlanske košarke, Senad Muminović i Žarko Vujević.

Asim Pars i Senad Muminović
Asim Pars i Senad Muminović

U Kalesiji već odavno postoji KK Bosna, koji se proteklih godina takmiči u okviru Regionalne košarkaške lige TK u kategrorijama pionira, kadeta i juniora, a mnogi poznavaoci sportskih prilika u Kalesiji su u razgovoru sa Parsom dali preporuku da razmotri mogućnost “ujedninjenja” sa ovim klubom.

Juniorska ekipa KK Bosna Kalesija sa trenerom Jasminom Tupkovićem
Juniorska ekipa KK Bosna Kalesija sa trenerima Jasminom Tupkovićem 
Asim Pars sa kadetskom ekipom KK Bosna na nedavnom BANG turniru
Asim Pars sa kadetskom ekipom KK Bosna na nedavnom BANG turniru

Uskoro KK Bosna BANG, i formiranje seniorske ekipe?!

KK Bosna Kalesija bi uskoro mogao postati KK Bosna BANG.

Asim Pars i Senad Muminović su nedavno odražli sastanak sa predstavnicima kalesijskog kluba kako bi se razgovaralo na ovu temu.

Predstavnicima Upravnog odbora KK Bosna su izneseni planovi koje Pars želi realiozovati u Kalesiji, a Upravni odbor ovoga kluba bi u narednim danima trebao održati sjednicu na kojoj bi razgovarali na ovu temu, i donijeli odluku koja bi mogla dovesti do formiranja KK Bosna BANG.

Osim nastavka rada sa mlađim kategorijama, što će svakako biti prioritet u radu kluba, plan je da se oformi i seniorska ekipa. Kalesija zasigurno posjeduje mlade, ali i iskusne igrače, koji bi mogli veoma brezo mogli zaigrati za ovu ekipu.

Ono što bi bio najveći problem jeste činjenica da fiskulturna sala MSŠ Kalesija već nekoliko godina zbog dimenzija terena, odnosno nemogućnosti proširenja, ne ispunjava uslove za igranje košarke po novim košarkaškim pravilima.

sala prozori panoramaIpak, Asim Pars ima velike ambicije kada je u pitanju realizacija ovoga projekta, a ukoliko dođe do “ujedinjenja” BANG-a i KK Bosna, on ne vidi ništa sporna da klub svoje domaće utakmice na početku igra i van Kalesije, dok se treninzi mogu odigravati u postojećoj sali.

Pošto je i završetak Gradske dvorane u skorije vrijeme u Kalesiji u domenu naučne fantastike, Pars je spreman dovetsi i investitore kako bi realizovao jedan projekat koji bi osigurao bolje uslove rada sa mladim košarkašima, ali i odigravanje utakmica u Kalesiji, o čemu ćemo svakako naknadno pisati ukoliko dođe do formiranja KK Bosna BANG.

 

(NKP.ba)