PODIJELI

Ponedjeljak u školskom dvorištu JU OŠ Kalesija.
Na ulazu u školsko dvorište, gdje je menadžment ove škole napravio improvizovani parking za uposlenike škole, na mjestu gdje se nekada počela graditi fiskulturna sala.
Pored 8 parkiranih automobila… na mjestu pored kojeg je jutros prošlo stotine učenika Osnovne škole i Mješovite srednje škole Kalesija.

FOTOGRAFIJE U PRILOGU: iskasapljen pas, kojem su i crijeva izašla iz utrobe

FOTO: UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ

Poziv smo dobili od jednog sugrađanina koji je jučer svjedočio napadu odraslog psa lutalice, vučijaka, koji je napao manjeg psa i nanijeo mu teške povrede, rasporivši mu stomak oštrim zubima.
Na poziv smo došli da provjerimo o čemu se radi, i zabilježili uznemirujuće fotografije.

Svakako da je zabrnjivajuće da se nešto ovako uopšte i dešava, ali još više zbog činjenice da se to sve desilo u školskom dvorištu, gdje manja djeca snatiželjelno prilaze…

  • Dva i pol sata nakon što smo zabilježili fotogragije, niko nije reagirao.
    Kontaktirali smo direktora Osnovne škole, koji nam je kazao da je kontaktirao Veterinarsku stanicu, te da su obećali odmah izaći na teren i uklonili uginulog psa iz školskog dvorišta. Direktor škole je kazao da nije želio da pas završi u kontejneru, nego da se problem riješi na adekvatan način od strane stručnih osoba.

Podsjećamo, prije nešto više od dvije godine smo pisali (uz fotogarfije) o tome kako se u školskom dvorištu (tada u dvorištu MSŠ Kalesija) uginulo mladunče psa jednu drugi psi.

Od tada se promjenika i lokalna vlast, koja je često spominjala problem pasa lutalice, prije svega ugroženost djece na putu do škole, pa čak i u školkskom dvorištu.
Nažalost, ništa se nije uradilo po tom pitanju… Psi litalice i salje ordniraju Kalesijom, a “omiljene” destinacije su im upravo školka dvorišta, gdje dolaze po hranu.

(NKP.ba)

PODIJELI