Vaša pisma: Evo kome je načelnik Omerović obećao dva radna mjesta u...

Vaša pisma: Evo kome je načelnik Omerović obećao dva radna mjesta u Općini Kalesija

576
0
SHARE

Na redakciju našeg portala stiglo je pismo sugrađanina koji je sa našim čitateljima želio podijeliti svoje prognoze o prijemu mladog stranačkog kadra u radni odnos na nedavno objavljenom Konkursu.

POGLEDAJTE

JAVNI KONKURS za popunu radnih mjesta državnih službenika u Općini Kalesija
1. Stručni saradnik za boračko-invalidsku zaštitu – 1(jedan) izvršilac
2. Stručni saradnik za katastar zemljišta – 1 (jedan) izvršilac

Pismo prenosimo u cjelosti…

rasim omerovic RUS

Dana 16.08.2014.godine, raspisan je Konkurs za dva radna mjesta u općini Kalesija i to stručni saradnik za boračko-invalidsku zaštitu i stručni saradnik za katastar zemljišta, a već 19.09.2014.godine, održani su stručni ispiti.

Prodecura je veoma brzo okončana, što je i razumljivo, budući da je načelnik Rasim Omerović kandidovan za federalni parlament i da neće još dugo sjediti u udobnoj fotelji koju svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima brani punih deset godina.
Sa sigurnošću mogu da tvrdim da će se načelnik truditi da imenovanje obavi u što kraćem roku i na taj način ispuni obećanja i uhljebi svoje stranačke pulene.

Na poziciju broj 1, Stručni saradnik za boračko-invalidsku zaštitu, načelnik će imenovati Adisa Atlagića, komšiju i stranačkog kolegu, koji već dugi niz godina u predizbornoj kampanji lobira za načelnika Omerovića.
Većina mladih diplomiranih pravnika zna da je ovo radno mjesto unaprijed rezervisano za Atlagića, da mu načelnik već duže vrijeme obećava da će ga primiti u radni odnos, a kako su izbori sve bliže, načelnik je raspisao konkurs kako bi ispunio obećanje prije predaje mandata i odlaska u federalni parlament.

Na poziciju broj 2., Stručni saradnik za katastar zemljišta, načelnik će „uhljebiti“ još jednog stranačkog poslušnika – Rusimira Hasanovića, čije su usluge stranci i načelniku došle na naplatu zbog dugogodišnjeg zalaganja i privrženosti vladajućoj stranci – stranci demokratske akcije.

Ostali kandidati koji su takođe konkurisali na zadnjem konkursu svjesni su da su konkursi namješteni, radna mjesta obećana, ishod uveliko poznat, ali i da ne mogu promijeniti ništa čak ni u žalbenom postupku, jer je namještanje konkursnih procedura nažalost ozakonjeno u našoj zemlji i teško ga je dokazati.

Načelnik Omerović je i dosad više puta dokazao da se konkursi na našoj opštini raspisuju samo za stranačke kadrove i srodnike općinskih vijećnika, primivši u radni odnos Mustafu Đedovića, Makfiru Brkić, Alena Mujanovića i druge stranačke kadrove i članove porodica općinskih vijećnika.
U radni odnos, kao portir je nedavno primljen i Emir Smajić, sin vijećnika Ferida Smajića, iako je na prošlom konkursu Odbor državne službe za žalbe poništio njegovo imenovanje.

Budući da su opšti izbori sve bliže, načelnik Omerović će po svim prilikama prije konačnog odlaska iz načelničke fotelje imati dovoljno vremena da imenuje svoje stranačke pulene na radna mjesta u općini Kalesija. I vuk sit i ovce na broju.

 ******************

 opcina zabranjen pristup

— Nakon što se ovaj Konkurs i zvanično završi objavićemo imena onih koji su primljeni na ova radna mjesta.

Vaša pisma i reakcije možete slati na mail; redakcija.nkp@gmail.com ili u inbox NKP.ba Facebook stranice.
Vaša anonimna, ili potpisana,  pisma, ćemo objaviti.

 

(NKP.ba)