PODIJELI

Vatrogasno društvo Srebrenik, odnosno Profesionalna Vatrogasna Jedinica Srebrenik će nakon više od pedeset godina postojanja dobiti novo specijalno vatrogasno vozilo koje je zadnja riječ tehnike napravljeno po svim europskim normama i standardima.

Radi se o domaćem BH brendu i domaćem proizvodu zbog čega su u gradskoj upravi Grada Srebrenika posebno ponosni i zadovoljni ovom uspostavljenom saradnjom sa firmom SU-AD doo Živinice, vlasništvo Suada Bešlića iz Kalesije.

Tripartitni ugovor u iznosu od cca 410.000 KM koji su potpisali Gradonačelnik Srebrenika i Nihad Omerović, vlasnik firme SU-AD d.o.o. Suad Bešlić, odnosi se na navalno vatrogasno vozilo rađeno po posljednjim tehnološkim dostignućima, ali i pravnim normama, te željama kupaca.

“Vrijednost pomenutog vozila je 410.000KM. Moram istaći da vatrogastvo na području naše lokalne zajednice egzistira od 1968. godine i nikad do sad nismo bili u prilici izvršiti nabavku jednog potpuno novog, profesionalnog vozila ovog tipa. U roku od 6 mjeseci od potpisivanja ugovora Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici srebrenik biće izvršena isporuka savremenog profesionalnog navalnog vozila”, rekao nam je gradonačelnik Omerović.

Vlasnik firme SU-AD doo Živinice Suad Bešlić pojasnio je da se radi o višenamjenskom vozilu urađenom na šasiji MAN-a, motora jačine 250 konjskih snaga, na kojem se nalazi nadogradnja od varenog aluminijuma pruža mogućnost za transport sedam vatrogasaca, spremnik za vodu kapaciteta od dvije hiljade litara, zatim visokotlačnu pumpu, te spremnik pjenila za gašenje vatre, navodnog vitla, trodijelne ljestve, servisni aparat sa kliještima, sjekač čvrstih materijala prilikom saobraćajnih nesreća i dr.

(BHRT/ NKP.ba)

PODIJELI