PODIJELI

Prije nešto manje od tri mjeseca Eldar Ćivić muku je mučio sa povredama, ne igranjem u Sparti, ali onda je došao poziv Prosinečkog.

Odigrao je Ćivić solidnu partiju protiv Sjeverne Irske, doduše igrao je pod inekcijama, tri dana kasnije sjajno je odigrao protiv Austrije na Bilinom polju, a onda je i u Sparti počeo dobivati šansu i pokazivati puni potencijal.

Posljednje tri utakmice Sparte iz Praga Ćivić je počeo od prve minute, dvije je odigrao čitave, a u jednoj je zamijenjen u 80. minuti. A baš u ovoj posljednjoj je, slobodno se može reći osigurao sebi početnu postavu.

Naš reprezentativac je sjajno igrao u gradskom derbiju protiv Slavije, upisao je fenomenalnu asistenciju za Tetteha, stalno prijetio po lijevoj strani, što govori i činjenica da je bio najbrži igrač Sparte u pomenutoj utakmici.

Ćivić je protiv Slavije trčao brzinom 31,66 km/h, a prema izboru dva sportska novinara bio je u idealnoj postavi ovog derbija. Sjajna igra nije prošla nezapaženo ni od Fortuna Lige gdje je uvršten u idealni tim 14. kola.

Odlična igra Ćivića velika je stvar i za njegov klub, ali i za našu reprezentaciju, koju očekuje utakmica sa Austrijom 15. novembra u Beču.

(Sportske/ NKP.ba)

PODIJELI