PODIJELI

Po ko zna koji put pozivamo sve one ljude koji dobrovoljno, izdvajajući svoju imovinu i vrijeme, organiziraju i(li) učestvuju u prikuljanju pomoći za osobe u stanju potrebe, da provjere okolnosti u vezi sa osobom/osobama koje pomažu.
Ukoliko smatrate da komšije zbog nekog razloga ne govore u prilog realizacije akcije, najbolja adresa, za koju govorimo iz iskustva, jeste da se provjeri sa lokalnim ustanovama, najprije sa CZSR (Centar Za Socijalni Rad).
Ukoliko je osoba u stanju potrebe, skoro je nemoguće da nije na evidenciji ove ustanove, a možda čak i ostvaruje neka prava, a sa uposlenicima se može(mo) konsultovati koji je najbolji način za pomoć.

Također, nije loše prije “ulaska” u takve akcije konsultovati se sa lokalnim imamom, ukoli postoji u tom naselju, ili sa nekim dobrim “domaćinom”, uglednim čovjekom, koji zasigurno ne bi dozvolio da njegov komšija bude u stanju potrebe a da ne reaguje, ili pak da objasni situaciju zašto je tako…

  • U nastavku pogledjate vijest iz Kalesije objavljenu na portalu Crna Hronika, koji prenosimo u cjelosti bez izmjena…

Mustafa Malčinović pojavio se u javnosti kada je 2015. godine sa suprugom, jednogodišnjim i četverogodišnjim djetetom deložiran iz kolektivnog centra u Jeginovom Lugu.

Mustafa je bio nezaposlen, a tada je zahvaljujući dobrim ljudima koji su donirali hranu, garderobu, sredstva za higijenu i novac njihov život olakšan, javlja portal Crna Hronika.

Nedavno je Malčinović dobio kravu od vrijednih humanitaraca iz sjeveroistočne Bosne.

Na društvenim mrežama pojavio se razgovor Osmana Jajića sa Mustafom Malčinović. Jajić je za sedam dana sa svojom ekipom prikupio novac za kupovinu krave, a sada je javno objavio kako je Mustafa prodao kravu i kupio sebi mobitel, javlja portal Crna Hronika.

U nastavku poslušajte navedeni telefonski razgovor.

(NKP.ba)

PODIJELI