PODIJELI

Brza vožnja, vožnja pod uticajem alkohola kao i preticanje na mjestima gdje to nije dozvoljeno najčešće su uzroci teških saobraćajnih nesreća na putevima u BiH. Jezive slike slupanih autmobila u nesrećama često pune rubrike crne – hronike. Tragedije sa smrtnim ishodom jednog ili više lica također su čest slučaj kada su u pitanju teške saobraćajne nezgode na bh. cestama.

U preko 90% slučajeva krivac nezgode je vozač, dok ostatak procenata može se pripisati lošoj saobraćajnoj infrastrukturi kao i tehničkoj neispravnosti vozila. Iako su službenici MUP-a TK rednovno prisutni na putnim komunikacijama u Tuzlanskom kantnou vršeći radarske kontrole uvijek se nađe neki nesavjesni vozač koji bahatom vožnjom osim svog ugrozi i tuđe živote.

Tako je na redakciju portala Tuzlanski.ba upućen i video koji ne nastao nedavno na magistralnom putu M-1.8 Tuzla-Srebrenik, a na snimku se može vidjeti kako vozač automobila razvija brzinu od 240 km/h. Pred kraj snimka se čuje i glas mađe ženske osobe koja je sjedila na mjestu suvozača koja u jednom trenutku kaže “Polako, poginut ćemo”. Prvi brzini od 240 km/h u slučaju da se dogodi saobraćajna nezgoda šanse da učesnici nezgode prežive su minimalne.

(Tuzlanski.ba/ NKP.ba)

PODIJELI