PODIJELI

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH izglasao je na vanrednoj sjednici (utorak, 12. februar 2013.)  nepovjerenje dosadašnjem sazivu Federalne vlade.
Nepovjerenje je izrazilo 58 poslanika, 26 je bilo protiv takve odluke, a šest suzdržano. O incijativi za izglasavje nepovjerenja Vladi izjasniće se se i Dom naroda 15. februara, također na vanrednoj sjednici.

Koliko je koštala ova vanredna sjednica, vjerovatno će teško izračunati.
Možemo im oprostiti i dnevnice, ručak, troškove prevoza (…) kao i ostale bonuse, ali NE I PONAŠANJE NA SJEDNICI.

rusenje vlade fbihOve ljude u fotelje je posadio narod! Bosanci i Hercegovci!
Iza svakog od ovih poslanika stoji armija ljudi. Tu su gdje jesu jer imaju jak “pedigre”, mnogi su im vratili uslugu tako štu su glasali za njega/nju…
Grubo zvuči, ali urađen asflat kroz neki zaseok svakom iole pismenom Bosancu i Hercegovcu može obezbjediti mjesto u Parlamentu.
Poražavajući podatak je da će više od 50% isitih poslanik, bez obzira na (ne)aktivnosti  biti i u Parlamentu i nakon još jednih Izbora, i ko zna koliko njih još.

Izlazak Bosanaca i Hercegovaca na Izbore možemo povezati sa jednom pričom iz daleke prošlosti;
“Bio jednom jedan kralj koji naredi svojim radnicima da naprave veliku posudu. Kada je posuda bila gotova kralj naredi da se preko noći iz svakog domaćinstva donese po jedna čaša mlijeka, tako da bi se napunila ta velika posuda.
Kada dobiše naređenje svi odoše kući po čašu mlijeka. Jedan čovjek pripremavši mlijeko pomisli: – Pa ako će svi donijeti po čašu mlijeka a ja donesem času vode, to se neće ni primjetiti. Pošto je noć neće niko opaziti da sam ja donio vodu umjesto mlijeka.
Tako i uradi. Brzo odnese vodu do velike posude i vrati se kući.
Kada je kralj ujutro došao da pregleda posudu, iznenadi se. Posuda je bila puna vode.
Svako je mislio kao i onaj čovjek: – Neću ja donijeti mlijeko, svi drugi će to uraditi.”

U posudu zvanu Parlament BiH smo sipali vodu, nadajući se da će neko drugi sipati mlijeko.

Pogledajte video zapis sa sjednice koju je zabilježio portal depo.ba, ali i pjesmu Đ. Balaševića, himnu Bosne i Hercegovine sa tekstom!

(NKP kalesijski.com)

PODIJELI