PODIJELI

O sigurnosti na putevima u BiH je suvišno i govoriti.
Veliki broj saobraćajnih nezgoda je dio svakodnevnice u BiH, a građani su na bh. putevima ugroženi na razne načine…

Sinoć (četvrtak, 20.12.2018.) na putu Živinice – Kalesija, na “pisti” u naselju Vukovije Gornje, jedan naš sugrađanin je, vozeći se iz pravca Živinica prema Kalesija, doživio veoma neugodnu situaciju, u kojoj je bila upitna i njegova sigurnost, ali i sigurnost durgih učesnika u saobraćaju.

Naime, nakon što ga je zaobišao jedan automobil, suvozač je u vožnji otvarao vrata i “dobacivao”, a nekoliko metara kasnije se automobil zaustavio, nakon čega je suvozač izašao iz automobila i krenuo prema vozilu.

Vozač (ime poznato redakciji NKP.ba) je snimao cijeli događaj, a kada se nepoznata osoba približila automobili, on je brzom reakcijom pokrenuo vozilo, te nastavio svoju kretnju prema Kalesiji.

  • “Nakon što se to dogodilo, što se jasno vidi na video zapisu, krenuo sam prema Kalesiji, i to pred Policijsku stanicu, jer sam pretpostavljao da će me pratiti. U Raincima je bila policijska patrola, i zaustavio sam se da im objasnim o čemu se radi. U međuvremenu je taj automobil prošao pored nas, a policija je pod rotacijom krenula za njim. Ne znam šta se dalje desilo, ali je ovo zaista zabrinjavajuće. Presjekao mi je put bez ikakvog povoda, a zatim je krenuo na mene. Ovako nešto se može desiti i nekome ko ima malo dijete u automobilu. Pitanje je koliko smo sigurni na našim putevima” – govori sagovornik NKP.ba.

Pogledajte video prilog, i razmislite šta bi vi uradili da se ovako nešto dogodi vama?!

Policija vjerovatno ima svoje smjernice kako djelovati u ovakvim situacijama, jer, ko zna, možda se i ovoga puta radi o “osobama od ranije poznatim policiji”.

(NKP.ba)

PODIJELI