PODIJELI

Iako su građani od nove vlasti očekivali nova radna mjesta, do toga nije došlo. Čak naprotiv…
“Gradski sat” ispred zgrade Općine Kalesija je jedan od rijetkih realiziranih projekata u Kalesiji u protekle dvije godine.

Ipak, sat je ukras u centru Kalesije.
Nažalost, nerijetko sat nije u funkciji. Nekada ne pokazuje tačnu temperaturu zraka, ali, nažalost, nekada ne služi ni osnovnoj svrsi – pokazivanju tačnog vremena.

Sat sa kazaljkama na tri strane pokazuje vrijeme. Nažalost, ne možemo reći – tačno vrijeme.
Jedan od satova, onaj koji je okrenut prema zgradi Općine, je (ko zna koji put) zastao na “minut do 12”, dok ostala dva pokazuju tačno vrijeme. Barem za sada…

Prije nekoliko dana, prilikom otvaranja novoasfaltiranog puta prema Mektebskom centru u Dubnici, glavni imam je u svom obraćanju istakao da je Kalesija u mnogim procesima “zastala kao onaj sat ispred Općine”.
Tada također nije pokazivao tačno vrijeme, i zastao je tačno na “minut do 12”.
Dan poslije obraćanja glavnog imama – sat je napravljen i pokazivao je tačno vrijeme.

Ko zna, možda i ovoga puta reaguju…

Jer, nedavno smo skrenuli pažnju i na nedostatak rasvjete u noćnim satima u centru Kalesije, pa je proteklog vikenda ista popravljena. Barem privremeno…
Iako, teško je objasniti nekima da razbijanje rasvjete (što je svakako vandalizam, i svakako za svaku osudu, ali i za sankcionisanke počinitelja!) nije opradavdanje da rasvjeta već mjesecima ne funkcioniše, pa školarci čak i u centru Kalesije u sa lampama na svojim mobilnim telefonima osvjetljavaju sebi put.

(NKP.ba)

PODIJELI