PODIJELI
  • Nogometni savez općine Kalesija je organizovao XI po redu manifestaciju Izbor najboljeg nogometaša općine Kalesija

Semir Mujkanović je proglašen za najboljeg nogometaša, a njegov klub Mladost iz Kikača za najbolji nogometni klub na području općine Kalesija za 2017.godinu. Mujkanović je postao prvi nogometaš koji je ovu nagradu osvojio dva puta. Prethodno je ovo priznanje dobio 2014.gocine, kada je njegova Mladost ostvarila odlične rezultate, a on i tada bio najbolji pojedinac.

Mladost iz Kikača, koja se takmiči u Prvoj ligi TK-a, ove godine je osvojila naslove pobjednika KUP-a i KUP-a šehida općine Kalesija za ovu sezonu, a najveće zasluge za ove trofeje pripadaju kapitenu Semiru Mujkanoviću, koji je u KUP takmičenjima postigao 9 pogodaka. Pored golova u KUP-u, Mujkanović je sa 27 golova najbolji strijelac Prve lige TK-a u jesenjem dijelu sezone.

Najuspješniji sportski radnik u ovoj godini je Zuhdija Karić – Zux, predsjednik FK Bosna Kalesija, koji je pored podrške kalesijskom drugoligašu finansijski pomagao rad i ostalih klubova na području općine Kalesija. Smo u infrastrukturu FK Memići uloženo je oko 20 hiljada KM, od čega je veliki dio sredstava obezbijedio Karić.

Za najboljeg trenera općine Kalesija u ovoj godini izabran je Nijaz Karić iz FK Rainci Gornji, koji se nakon jesenjeg dijela sezone nalazi na drugom mjestu Druge lige TK-a „Jug“.

U konkurenciji juniora najbolje rezultate ekipno postigao je FK Bosna – Kalesija, čiji je kapiten Meho Hamzić izabran za najboljeg juniora, a Suad Tabalović za najuspješnijeg trenera. Treba dodati da je Hamzić, iako po uzrastu junior, trenutno prvi golman seniorskog tima Bosne iz Kalesija.

Najbolja kadetska selekcija je FK Sloga iz Tojšića , ekipno i Emrah Hodžić, kapiten kadetskog tima Sloge. Kadeti FK Sloga Tojšići su prvi dio sezone u kvalitetnoj omladinskoj ligi Bosne i Hercegovine, grupa ‘’Sjever’’ završili na četvrtom mjestu.

U pionirskom uzrastu najbolje rezultate ove godine postigli su pioniri FK Rainci Gornji i lider ove ekipe Mirsad Musić. Pioniska selekcija FK Rainci Gornji osvojila je drugo mjesto u ligi TK-a.

Najuspješniji u najmlađoj kategoriji su pretpioniri FK Sloga iz Tojšića i igrač ovog tima Bakir Alnaji.

Specijalno priznanje za dugogodišnji rad u nogometu kroz FK Bijeljevac Miljanovci, žiri je odlučio da dodijeli Sabahudinu Peziću iz Miljanovaca.

Pezić je dugo prisutan u pomaganju i održavanju mjesnog nogometnog kluba Bijeljevac iz Miljanovaca kojeg pomaže u finansijskom i tehničko-organizacionom smislu.

Nagrade i priznanja najboljim nogometašima, trenerima, nogometnim radnicima i klubu uručili su općinski načelnik Sead Džafić, predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija Enes Idrizović, Juso Poljaković, potpredsjednik Nogometnog saveza općine Kalesija, Besim Mešić, član Komisije za takmičenje NS TK-a, Damir Džafić i Galib Softić, nogometni radnici i vijećnici u Općinskom vijeću Kalesija.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupili su učenici OŠ Kalesija i kalesijski pjevač Ahmet Zulić.

Svečano proglašenje najboljih nogometaša i nogometnih klubova je tradicionalna manifestacija koja se već 11.put zaredom održava u organizaciji Nogometnog saveza općine Kalesija.

(RadioFeral/ NKP.ba)

PODIJELI