PODIJELI

Nakon što je danas sa radom ponovo počeo dječiji zabavni park na Slanoj Banji direktor JKP ‘Pannonica’ Maid Porobić u izjavi za RTV 7 Tuzla najavio je mogućnost početka rada i kompleksa slanih jezera.

Podsjetimo, svih prethodnih ljetnih sezona Panonska jezera u Tuzli sa radom su počinjala zvanično 1. juna.

Međutim, zbog pandemije izazvane širenjem korona virusa to ove godine nije bio slučaj.
Početak rada kupališta zavisi od ublažavanja mjera od strane Kriznog štaba Federacije BiH. Ukoliko do toga dođe Uprava JKP ‘Pannonica’ navodi da će ispoštovati sve upute, savjete i smjerice na koji način da primaju goste.

‘Imamo informacije da bi mogli početi sa radom od 15. juna. Kako će sve izgledati vidjet ćemo nakon uputa od strane nadležnih. Imamo dovoljno prostora da sprovedemo sve zahtjeve koji budu naloženi. Sasvim sigurno da to neće izgledati kao ranijih godina kada smo znali dnevno ugostiti između 10 i 15 hiljada ljudi. Mi smo spremni na svakodnevne dezinfekcije koje će biti neophodno da se rade. Mi se spremamo i nadamo se lijepom vremenu u narednom periodu. Ove godine ne očekujemo veći broj gostiju iz susjednih zemalja obzirom na situaciju zbog pandemije’ – kazao je Porobić.

Na Panonskim jezerima proteklih dana izvode se svi pripremni radovi kako bi se što spremije dočekalo ‘zeleno svjeto’ Kriznog štaba FBiH o početku ljetne sezone.

(RTV7 / NKP.ba)

PODIJELI