PODIJELI

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća se otežano, uz pojačanu frekvenciju vozila. Posebno je frekventno na prilazima ski-centrima.
zaledjen kolovoz

Skreće se pažnja na dionice u višim planinskim predjelima, gdje ima ugaženog snijega ili leda na kolovozu i gdje je za teretna vozila s prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca.

I u nižim područjima Bosne upozorava se na mjestimično zaleđen kolovoz, posebno preko mostova i na prilazima tunelima. U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar koji stvara snježne nanose. Zbog sniježnih nanosa, obustavljen je saobraćaj na dionici regionalnog puta R-419 Mihalji-Blidinje, a otežano je saobraćanje na putnim pravcima iz Tomislavgrada prema Posušju i Šuici.

Jak vjetar ometa saobraćanje i u Hercegovini. Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Ekipe putne operative intervenišu na svim dionicama.

Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se do sat vremena. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kraća. Povodom Nove godine, do ponoći 2. januara zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(NKP.ba)

PODIJELI