Zasijao CVIJET SREBRENICE u centru Kladnja: Svaki je lijep na svoj način,...

Zasijao CVIJET SREBRENICE u centru Kladnja: Svaki je lijep na svoj način, ali ovaj može poslužiti kao model (FOTO)

761
0
SHARE

U ponedjeljak (20.03.2023) postavljanjem rasvijetnih tijela završena je kompletna instalacija CVIJET SREBRENICE u centru Kladnja, a naručilac posla je Općina Kladanj.

Prelijepo idejno rješenje, izrada i instalacija je djelo kalesijske firme METAL MUJKIĆ, vlasnika Muje Mujkića, dok je osvjetljenje istog radila kalesijska firma Ep-Reset.

  • Proteklih godina je urađeno mnogo “Cvijetova Srebrenice” u BiH i širom svijeta, većinom na trgovima gradova, kružnim tokovima, ispred institucija i ustanova, na brdima koji su svakodnevno vidljivi većem broju građana…


Svaki je lijep na svoj način, ali zaista smatramo da je ovaj, iako željezni (pocinčan po završetku radova, a zatim ofarban) jedan od ljepših, i svakako model koji bi mogao poslužiti i drugima.

—- Pogledajte fotografije i procjenite sami.
A nakon toga pogledajte kako izgleda ”Cvijet Srebrenice” u Kalesiji…

Fotografije iznad su iz Kladnja (20.03.2023), a evo kako danas (21.03.2023) izgleda ”Cvijet Srebrenice” u centru Kalesije.

Podsjećamo da se radi o vijećničkoj inicijativi, koja je kasnije uvrštena i u Budžet za 2022.god u iznosu od 8.000 KM.
Cvijet Srebrenice koji ima malo čudno idejno rješenje, te oni koji od ranije ne znaju o čemu se radi po izgledu rijetko odgonetnu. Neki čak smatraju da se radi o maloj jelki u sredini kružnog a oko nje bijela snježna površina.
Pored činjenice da je većina sijalica na ovom ”Cvijetu Srebrenice” prestala da radi u istoj sedmici kada je i instalirano, već mjesecima je isti oštećen nakon udara vozila, i na neki način predstavlja ruglo u centru Kalesije.


(NKP.ba)