PODIJELI

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Babajići na putnom pravcu Tuzla-Kalesija, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Raskvašenog snijega na kolovozu ima u višim predjelima centralne, istočne i zapadne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Rogatica, Trnovo-Foča, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Kupres-Šuica, Glamoč-Mliništa, Ripač-Vrtoče i Bosanski Petrovac-Drvar.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Jajce-Crna Rijeka (Zdaljevac), Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Lanište-Ključ-Mrkonjić Grad.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanski Brod, Orašje i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

(NKP.ba)

PODIJELI