PODIJELI

6.aprila se obilježava Dan grada Sarajeva, a ove godine je planirano da se za taj dan svečano u rad pusti ‘Trebevićka žičara’ što je najavljeno kao spektakl.

6 dana ranije u Kalesiji, 1.aprila, će svečano u pogon biti puštena žičara i bob staza na brdu vis pored Kalesije koja će nositi ime “načelnik i 14 vijećnika”.

Riječ je o predizbornim obećanjima općinskog načelnika, koje je ponovio i nedugo nakon preuzimanja mandata gostujući u radijskom programu.

Za razliku od “Trebevićke žičare”, gdje je glavna tema kolika će biti cijena vožnje, žičara koja vodi od željezničke pruge pored Kalesije do brda Vis će biti potpuno besplatna, te se očekuje da postane apsolutni hit i atrakcija za turiste, pa bi Kalesija u narednom periodu mogla postati najveće gradilište kako je i obećano zajedno sa žičarom i bob stazom.

Kada je u pitanju bob staza, za sada nije poznato koja će biti njena svrha, pa će se općinska vlast u narednom periodu konsultovati sa menadžmentom 13 licenciranih bob staza u svijetu.
Zanimljivo je da bi kalesijska bob staza mogla postati 14. licencirana bob staza u svijetu, što je svakako veoma interesantno i važno lokalnoj vlasti, kojoj je inače za sve odluke potrebna podrška 14 vijećnika.

  • —- Danas je 1.april, Međunarodni dan šale.
    Svaka povezanost ove vijesti sa stvarnim (ne)događajima je slučajna….
    Aprilililili 🙂

(NKP.ba)

PODIJELI