PODIJELI
foto: ilustracija

Na jučerašnjoj vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Živinice nije prihvaćen prijedlog Javnog komunalnog preduzeća »Komunalno« za povećanje cijena odvoza smeća na podrčju ove općine. Vijećnici nisu podržali ovaj prijedlog jer smatraju da se problem dugovanja mora rjeđavati na drugačiji način.

Konstatovano je da je dug ovog preduzeća prema JKP „Vodovod i kanalizacija“ Tuzla veći o 9 miliona KM, te da taj dug stalno raste. Vijećici smatraju da je ugovor sa tuzlanskim vodovodom potrebno revidirati, budući da je potpisan 1977. godine. Velika su i dugovanja građana za vodu i odvoz smeća, a bilježe se i veliku gubici u sistemu vodosnadbjevanja.

Istovremeno, vijećnici su razgovarali i o problemu odlaganja otpada odnosno rješavanju problema oko lokacije deponije za odlaganje otpada.

Usvojena je Inicijativu da se dio puta koji će voditi do, buduće deponije EKO-SEP, inače zajedničke deponije za Živinice, Kladanj i Banoviće proglasi javnim dobrom, kako bi se pristupilo asfaltiranju dijela puta koji vodi do deponije. Dok se ovaj problem ne riješi, otpad će se odlagati na deponiji smeće u Doboju.

(Nezavisni.ba/ NKP.ba)

PODIJELI