ŽOK Bosna Kalesija prva ekipa u povijesti bh. odbojke koja je sezonu...

ŽOK Bosna Kalesija prva ekipa u povijesti bh. odbojke koja je sezonu završila bez izgubljenog boda: Slijedi razigravanje za ulazak u Premijer ligu BiH

609
0
SHARE

zok bosna - vitez 13
U nedjelju (15.marta) u sali MSŠ Kalesija odigrana je posljednja utakmica Superlige FBiH za žene, grupa “Sjever”, za sezonu 2014/2015.
Kalesijske odbojkašice su dočekala ekipu iz Žepča , koja je u 11 prethodnih utakmica osvojila samo 6 bodova.

Evidentno kvalitetnija ekipa Bosne nije imala većih problema sa gošćama iz Žepča, koje niti u jednom trenutku utakmice nisu pokazale da mogu prekinuti sjajnu seriju kalesijske ekipe.
U Bosni nije bilo neraspoloženih igračica, ali je najbolju partiju pružila izuzetno raspoložena Amela Kadić, koja je uz odlilne kombinacije sa tehničarkom Anelom Tubić zadala velike probleme gošćama.
Dobru partiju je pružila i korektor Elma Karabegović, dok su na pozicijama primača skoro bez greške odigrale Zerina Suljić i Erna Sinanović, kao i libero Edina Hodžić.
Ne treba zanemariti niti učinak ostalih igračica, koje su iskoristile svoju priliku, i pokazale da se na njih može računati u narednoj sezoni.

ŽOK Bosna Kalesija  – OK Žepče 3:0

Bila je ovo 12 uzastopna pobjeda ŽOK Bosna Kalesija u sezoni 2014/2015.
Kalesijske odbojkašice su sa maksimalnih 36 osvojenih bodova sezonu završile na prvoj poziciji, daleko ispred konkurenata iz Lukavca, Gračanice, Živinica, Odžaka, Žepča i Srebrenika.
Po prvi put u povijesti odbojkaških takmičenja u BiH jedna ekipa je sezonu završila sa svim pobjedama, bez izgubljenih bodova.
To nije uspjelo niti OK Mladost, premijerligašu iz Brčkog, koji dominira bh. odbojkom, i glavna je baza odbojkaške reprezentacije BiH.

— Odbojkaški savez FBiH je ove sezone Superligu FBiH podijelio na dvije grupe, “Sjever” i “Jug”. Po dvije ekipe iz obje grupe razigravaju za prvaka, odnosno za ulazak u Premijer ligu BiH. Bosna će kao pobjednik grupe Sjever razigravati sa drugoplasiranim Vitezom, dok će pobjednik grupe Jug, OK Goražde, razigravati sa OK Smeč Lukavac koji je završio na drugoj poziciji u grupi Sjever, bodovno daleko iza kalesijske ekipe.
Pobjednici ovih dvomeča izborit će finalno razigravanje, gdje će se u dvije utakmice saznati konačni pobjednik i novi premijerligaš.

Prvu utakmicu razigravanja za prvaka ŽOK Bosna igra u subotu (21.marta), kada će u 18.00 sati u Kalesiji dočekati ekipu Viteza.
Očekuje se i velika podrška ljubitelja odbojke iz Kalesije, koji će biti važan faktor u borbi za ulazak u Premijer ligu BiH.

ŽOK Bosna Kalesija 2014/2015

ŽOK Bosna Kalesija 2014/2015:

Anela Tubić, Amela Kadić, Zerina Suljić, Elma Karabegović, Erna Sinanović Edina Hodžić, Emina Subašić, Amina Bašić, Senada Husić, Samra Džafić, Lejla Čanić, Arnela Spahić

Trener: Rašid Tubić
.

(NKP.ba)