PODIJELI

Čelnici bh. premijerligaša Tuzla Cityja prilično su aktivni u zimskom prijelaznom roku.

Prvi dio sezone klub kojeg vodi Slobodan Starčević je okončao na desetoj poziciji, a kako na proljeće opstanak ne bi došao u pitanje, intenzivno se radi na jačanju igračkog kadra.

Nakon što su saradnju sa Tuzla Cityjem dogovorili Eldin Trumić, Slavko Brekalo i Nemanja Zlatković, danas su ugovori potpisani i sa Ensarom Hajrovićem, te Mirelom Ibrahimovićem koji za ovaj klub prethodno nastupao od 2015. do 2018. godine kada se još takmičio u 1. ligi Federacije BiH.


Hajrović ima 20 godina, po vokaciji je vezni nogometaš koji može igrati i u napadu, a svoju karijeru je započeo u Švicarskoj gdje je igrao za Flawil, te U20 tim Wila. Sa bh. klubom je potpisao dvoipogodišnji ugovor, dok se Ibrahimović obavezao na četverogodišnju vjernost.

Ibrahimović inače poslije napuštanja Tuzla Cityja nije imao angažman. U prethodnoj eri u klubu iz Simin Hana je odigrao 41 utakmicu i pritom postigao 20 pogodaka, a jedno vrijeme je također imao i status mladog reprezentativca BiH.

Proteklih dana se spominjao potpis ugovora za tuzlansku Slobodu, ali u ranijem ugovoru sa Slogom (Tuzla City) postojala otkupna klauzula koju Sloboda nije bila spremna platiti “gradskom rivalu”.

Ibrahimović ima veliki “kredit” u ekipi sa matičnom adresom u Simin Hanu, jer je upravo on svojik golovima ovoj ekipi obezbijedio plasman u Premijer ligu BiH.

(NKP.ba)

PODIJELI