PODIJELI

U srijedu (2.oktobra 2013.) odigrano je finale nogomentog Kup takmičenja općine Kalesija za 2014. godinu.
Finale su izborile ekipe kalesijske Bosne i tojšićke Sloge, a utakmica se igrala na Gradskom stadionu u Kalesiji.

Juniori FK Bosna Kalesija nakon odlične prošle sezone i u ovoj igraju odlično, a prije 15-tak dana u okviru 2. kola juniorske lige TK mladi fudbaleri iz Kalesije su očitali pravu fudbalsku lekciju vršnjacima iz Tojšića, upisavši pobjedu rezultatom 6:0.

bosna juniori vs slogaFinale je ponudilo bolju utakmicu, a juniori Sloge su pružili dosta veći otpor u odnosu na ligašku utakmicu, ali je Bosna i ovoga puta slavila rezultatom 5:2.
Po dva gola su postigli Osmanović i Hadžić, a u redovima Bosne u strijelce se upisao i Sušić, dok je za Slogu dvostruki strijelac bio Avdibašić.

Kalesijci su na ovaj način odbranili titulu osvajača nogometnog Kupa općine Kalesija osvojenu za proteklu sezonu, kada su također u finalnom duelu slavili protiv vršnjaka iz Tojšića.
Pobjednički pehar kapitenu Edinu Osmanoviću uručio je Suad Tabalović, potpredsjendik NS općine Kalesija.

Finale nogometnog KUP-a općine Kalesija 2014. (juniori):
FK Bosna Kalesija – FK Sloga Tojšići 5:2 (Osmanović 2x, Hadžić 2x, Sušić/ Avdibašić 2x)


Za juniore FK Bosna Kalesija u sezoni 2013/2014 nastupaju:

Edin Bukvar, Sead Kulović, Vahidin Husić, Aldin Kulanić, Senaid Suljkanović, Ajdin Salkić, Armin Atlagić, Adnan Bećirović, Edin Osmanović, Anes Tosunbegović, Mirel Ibrahimović, Muhamed Hadžić, Ibrahim Hadžić, Senad Hasanović, Muhamed Hasanović, Asim Sušić, Hazim Rožnjaković, Vedad Kunić, Selver Huremović, Edin Tubić
Trener: Vahidin Hadžić

— Polufinalne utakmice nogomentog Kupa općine Kalesija u seniorskoj konkurenciji su izborile ekipe; Krušik, Bijeljavac, Memići i Kikači, a finalna utakmica u seniorskoj konkurenciji je zakazana 23. oktobra.
FK Bosna Kalesija i FK Sloga Tojšići ne učestvuju u općinskom kupu u kategoriji seniora.

A.Karić
(NKP.BA)

PODIJELI